ANA SAYFA > EKONOMİ > SGK borçların yapılandırılmasına devam ediliyor

SGK borçların yapılandırılmasına devam ediliyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
SGK borçların yapılandırılmasına devam ediliyor

SGK pirim borçlarının yapılandırılmasında son gün 31 Aralık 2014.

Son çıkarılan torba yasa ile sigorta primi, İşsizlik sigortası primi,  Sosyal güvenlik destek primi,    İsteğe bağlı sigorta ve topluluk sigortası primleri,  emeklilik keseneği ve kurum karşılığı ile ek karşılık primi, kurumca tahsil edilen; damga vergisi, özel işlem vergisi, eğitime katkı payına ait borçlar için yapılandırma başvurusu süresinin son günü 31.12.2014 olduğu belirlenmişti.

Karşıyaka SGK yetkilileri borçlarını yapılandıracakların işlemlerini, yığılmaların olacağı son günlere bırakmamaları önerisinde bulundular.

Karşıyaka SGK Şube Müdürü Aysel Demirelli SGK borçlandırmalarının yapılandırılmasının son gün 31 Aralık 2014 olduğunu belirterek yapılandırmadan yararlanacakların işlemlerini son güne bırakmamaları konusunda öneride bulunarak şunları söyledi. “Sigorta primi, İşsizlik sigortası primi,  Sosyal güvenlik destek primi, İsteğe bağlı sigorta ve topluluk sigortası primleri,  emeklilik keseneği ve kurum karşılığı ile ek karşılık primi, kurumca tahsil edilen; damga vergisi, özel işlem vergisi, eğitime katkı payına ait borçlar için yapılandırma başvurusu süresinin son günü 31.12.2014 tır. Genel Sağlık Sigortasına ait borçlar için ise 30.04.2015 tir. Sosyal Güvenlik Kurumuna borcu olanların yapılandırma son günlerini beklemeden Merkez Müdürlüğüne müracaat etmeleri yararlı olacaktır. Genel Sağlık Sigortası borcu olanların ise Sosyal Yardımlaşma Vakfına Gelir testi için başvurmayanların 31.03.2015 tarihine kadar müracaat etmeleri gerekmektedir.”

Sosyal Güvenlik Merkez Müdürlüğüne müracaat edecek sigortalılarımıza www.izmirsgk.gov.tr adresinden randevu alarak gelmeleri halinde sıra beklemeden işlemlerini yaptırabilecekleri konusunda da hatırlatmada bulunan Demirelli, borçlarını yapılandıranların ilk taksit ve peşin ödemenin son günün ise 02.02.2015 olduğunu söyledi.

Haber ve Fotoğraf: Yılmaz DURMAZ

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka'nın Filizleri Türkiye'ye örnek oldu
Sonraki Haber Eğitim-İş'ten emekli öğretmenlere plaket

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?