ANA SAYFA > GÜNDEM > Sevgi Molva adaylığını açıkladı...

Sevgi Molva adaylığını açıkladı...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Sevgi Molva adaylığını açıkladı...

Mimar Sevgi Molva Cumhuriyet Halk Partisi’nden İzmir 2. Bölge milletvekili aday adaylığını açıkladı.

Karşıyaka ilçe binasında bir basın toplantısıyla aday adaylığını duyuran Molva, “Ben bu zamana kadar partimde çalıştım ama artık yeni birşey yapmam lazımdı. Çok sevdiğim Cumhuriyet Halk Partisi’inden çok sevdiğim İzmir’e mimarca hizmet edebilmek için İzmir ikinci bölge milletvekilliği adaylığımı duyuruyorum.” Dedi.

15 yıldır CHP çatısı altında siyaset yapan, CHP karşıyaka’da aktif görevlerde bulunan, Cevat Durak’ın belediye başkanlığı döneminde meclis üyeliği görevinde bulunan Mimar Sevgi Molva, İzmir’e mimarca hizmet edebilmek için CHP’den İzmir 2. Bölge milletvekili aday adayı oldu. Çok sevdiğim İzmir’e çok sevdiğim Cumhuriyet halk partisi vasıtasıyla hizmet etmek istiyorum diyen Molva, “Türkiye karanlık bir girdaba girdi. Bu karanlıktan kurtulmak için bedel ödemek gerekiyorsa hep beraber ödeyeciğiz. Önümüzde iki yol var. . Önümüzde iki yol var.Birinci yol aydınlığa yürüyor. Eşitilik kardeşilik, hukuktan, doğadan, çevreden, bilimden, sanattan yana bir yoldur. İkinci yol karanlıkların içinden boğulmaktan geçiyor. Özgürlükleri yitirmekten geçiyor. Çağdaşlıktan uzaklaşmaktan geçiyor. Biz aydınlık yola yürümeyi seçeceğiz.” Dedi.

NEDEN ADAY OLDUĞUMU İZMİRLİLER ANLAR, ÇÜNKÜ...

Türkiye’yi karanlığa sürükleyen bir grubun varlığından söz eden Molva şunları söyledi, “Bugünkü adaylık açıklamamda beni yalnız bırakmadığınız için hepinize teşekkür ederim.30 yıldır Karşıyaka’da yaşayan bir kardeşinizim.Neden aday oldum şimdi onu anlatacağım. İzmirliler beni çok iyi anlayacaktır. Çünkü İzmirliler aydın insanlar. Ülkemiz çok büyük bir kaosun içinden geçiyor. Cumhuriyet tarihinin hiçbir döneminde bu kadar büyük bir girdaba kapılmamıştık. Hiçbir zaman bu kadar kötü yönetilmemiştik. Bu kadar şanssız, sevimsiz ve kötü olaylarla karşılaşmamıştık. Sürekli işçiler ölüyor,  sürekli  kadın cinayetleri, sürekli işsizlik. Sokakta kime sorarsanız sorun mutsuz. Türkiyemizi karanlıklar çağına sürükleyen bir grup var. Bu noktada hep birlikte birşeyler söylememiz lazım. Bir bedel ödenmesi gerekiyorsa hep birlikte ödeyeceğiz. Bunun başka hiçbir yolu kalmadı. Önümüzde iki yol var.Birinci yol aydınlığa yürüyor. Eşitilik kardeşilik, hukuktan, doğadan, çevreden, bilimden, sanattan yana bir yoldur. İkinci yol karanlıkların içinden boğulmaktan geçiyor. Özgürlükleri yitirmekten geçiyor. Çağdaşlıktan uzaklaşmaktan geçiyor. Biz aydınlık yola yürümeyi seçeceğiz.”

KİMSE DOMİNO ETKİSİNİ UNUTMASIN

CHP’ye gönül vermiş hiçkimsenin gücünü hafife alaması gerektiğini belirten Sevgi Molva, “Biz aydınlığa yürümeye kararlıysak bunu kimse durduramayacak. Kimse kendi gücünü hafife almasın. Ben ne yapabilirim demesin. Domino etkisini unutmasın. Biz o domino etkisini hep beraber vereceğiz.Hepimizin birşey yapma  vakti geldi. Herkes daha fazla ne yapabillirim demeli. Bende bu noktada daha fazla ne yapabilirim diye düşündüm.Ben aileden partiliyim. 15 yıldır aktif olarak partinin içerisindeyim. Daha önce eğitim komisyonunda görev aldım. 5 yıl boyunca Karşıyaka belediye meclis üyeliği yaptım. Bu dönem imar, çevre, denetim, kadın erkek eşitliği komisyonlarında  başkanlık düzeyinde çalışmalar yaptım. Karşıyaka’mıza hizmetlerde bulundum.”

KENTİN KİMLİĞİNİ BİR PALTO GİBİ ÜZERİMDE TAŞIYORUM

Mimarlık mesleği sayesinde olayları hem detaylı hemde bütün olarak görebildiğini söyleyen Sevgi Molva, “Ben bir mimar olarak olaylara daha mimarca bakabildiğimi düşünüyorum. Olayalarda hem detayları hem bütünü görebildiğimi düşünüyorum. Yaşadığım bu kentin daha güzel bir yerlere gelebilmesi için gücümün olduğunu düşünüyorum.Kentli haklarının ne olduğunu biliyorum. Bu kentin kimliğini bir palto gibi üzerimde taşıyorum. Hepimizin böyle olmasını diliyorum.  Bu kentte her türlü sorunun çözüldüğünü bilerek yaşama hakkımız var.Kentli haklarımız var. Biz bunu benimsemiş çağdaş bir ülkeyiz.Atatürk’ün kurduğu laik bir ülkeyiz. Kentleşme üzerine çeşitli gazetelerde yazılar yazıyorum. İzmir’in nasıl daha güzel ve sağlıklı bir kent olabileceği üzerine yazılar yazıyorum.Bu kenti çok seviyorum. İzmir Türkiye’nin en güzel kenti. Karşıyaka da İzmir’in en güzel ilçesi. Hepimiz çok şanslıyız. Kentin nasıl daha güzel olacağını biliyorum. Ben bu ülke için umudumu yitirmedim. Hala bu ülke, bu kent için güzel şeylar yapılabileceğini düşünüyorum.Temiz siyasetin zamanı geldi. Hoşgörü ve sevgi üzerine kurulacak  bir temiz bir siyaset olmalı. İnşallah bu siyaset yeniden yapılanacaktır.” Dedi.

MİMARCA HİZMET EDEBİLMEK İÇİN

Aydınlığa yürümek için aday olduğunu vurgulayan Molva son olarak şunları söyledi, “Ben bu zamana kadar partide çalıştım ama artık yeni birşey yapmam lazımdı. Çok sevdiğim Cumhuriyet Halk Partisi’inden çok sevdiğim İzmir’e mimarca hizmet edebilmek için İzmir ikinci bölge milletvekilliği adaylığımı duyuruyorum. Sadece istemekle olmuyor. Sizlerin ve parti büyüklerimizin arkamda duracağınızı umuyorum. Hep birlikte aydınlığa yürümemiz lazım.”

MUSTAFA ÖZUSLU: ''ADAYLIĞINI ÇOK ÖNEMSİYORUM, ÇOK DESTEKLİYORUM''

CHP Karşıyaka ilçe Başkanı Mustafa  Özsulu, “Bugün sevgili yol arkadaşımız, Parti üyemiz, önceki dönem meclis üyemiz mimar Sevgi Molla’nın adaylık açıklaması için buradayız. Sayın Sevgi Molla’nın ben varım tavrını beni çok sevindirdi. Molva’nın adaylığını çok önemsiyorum. Çok destekliyorum. Kadınların adaylığı benim için diğer adaylıklardan biraz daha önemli. Kadınların yer almadığı hiçbir siyasi eylemin başarılı olacağını zannetmiyorum. Sadece siyasette değil hayatın her alanında ben varım diyen kadınların sonuna kadar arkasındayım. Kadınlar daha fazla talep etmeliler ki bende kadının bu onurlu davasına daha çok destek verebileyim. Karşıyaka ilçe başkanı olarak ben hep daha fazla kadın üye istiyorum dedim. Daha fazla kadın adayın çıkması beni mutlu eder. Çıkarım ama seçilebilirmiyim korkusunu yenmek lazım. En azından aday olarak ben varım, ben buradayım demek lazım. Bu hedefle ben varım diyerek yola çıkan, bu büyük mücadeleyi sürdürecek olan çağdaş, modern, gerçek bir anadolu kadını olan  sevgili Sevgi Molva kardeşimiz partisine omuz vererek bu mücadelenin kazanılmasında en büyük çabayı gösteren insanlardan biri olacaktır. Kendisini en içten duygularımla kutluyorum.”

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Kim bu Hasan Çağlar?
Sonraki Haber CHP Karşıyaka'da tek yürek!..

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?