ANA SAYFA > İZMİR > Sertel okullardaki cinsel istismarı Meclis’e taşıdı

Sertel okullardaki cinsel istismarı Meclis’e taşıdı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Sertel okullardaki cinsel istismarı Meclis’e taşıdı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, İzmir’deki okullarda 2016 yılının ilk dört ayında çocuklara yönelik 15 cinsel istismar vakası yaşandığının ortaya çıkmasından hareketle Türkiye genelinde okullarda son 3 yılda kaç cinsel istismar olayının gerçekleştiğini Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya sordu.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın yazılı olarak cevaplaması istemiyle Meclis’e soru önergesi veren CHP Milletvekili Atila Sertel, verdiği önergede şunlara değindi:

“İzmir merkezli 9 Eylül Gazetesi’nin haberine göre İzmir’deki okullarda 2016 yılının ilk dört ayında çocuklara yönelik 15 cinsel istismar vakası yaşandığı ortaya çıktı. İstismarların 8’i ilköğretim, 7’si ise ortaöğretim okullarında yaşandığı ifade ediliyor. Resmi rakamlara göre İzmir’de sadece bu yılın ilk dört ayında 15 öğretmen hakkında çocuklara cinsel istismar suçlamasıyla işlem yapıldığı belirtiliyor. Yine resmi kayıtlara göre bu öğretmenlerden 8’inin ilköğretim okullarında görev yaptığı, yedisinin ise ortaöğretim okullarında ders verdiği belirtiliyor. Türk Eğitim-Sen İzmir Şubesi yetkililerine göre çocuklara cinsel istismarda bulunan öğretmenlerin sayısının bu rakamların çok çok üstünde olduğu iddia ediliyor.”

Karaman Ensar Vakfı ve Karaman İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği (KAİMDER) yurtlarında kalan öğrencilere yönelik cinsel istismar skandalı sonrası gözlerin tüm eğitim kurumlarına çevrildiğine işaret eden Atila Sertel, Bakan Avcı’nın bu sorulara vereceği cevaplar sayesinde halkın kafasındaki soru işaretlerinin büyük ölçüde giderilebileceğini söyledi.

Verdiği soru önergesinde kapatılan köy okullarına da değinen Atila Sertel, köy okullarının kapatılmasıyla öğrencilerin şehirlerdeki yurtlara mahkum edilmek istendiğini vurguladı. Sertel, “2002 yılından bu yana Türkiye genelinde kaç köy okulu kapatılmıştır? Köy okullarının kapatılması nedeniyle kaç öğrenci taşımalı eğitimden yararlanmaya başlamıştır? Yine köy okullarının kapatılması nedeniyle kaç öğrenci şehirdeki okullarda öğrenim görmek ve ailelerinden uzakta yurtlarda kalmak zorunda bırakılmıştır?” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Öfke, şiddeti doğuruyor
Sonraki Haber Kocaoğlu'na "stat davasından vazgeç" çağrısı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?