ANA SAYFA > İZMİR > Sertel: ''Kocaoğlu değil İzmir cezalandırılıyor''

Sertel: ''Kocaoğlu değil İzmir cezalandırılıyor''

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Sertel: ''Kocaoğlu değil İzmir cezalandırılıyor''

İzmir Körfez'inin temizliği ve Katı Atık Bertaraf Tesisi'nin yapımı için kurumlardan onay bekleyen ÇED Raporu üzerine tartışmalar devam ederken, CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel konuyu tekrar Meclis gündemine taşıdı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun, Bakanlar Binali Yıldırım, Veysel Eroğlu ve Fatma Güldemet'i ÇED Zirvesi'ne davet ettiğini ve buna dahi yanıt alamadığını hatırlatan Atila Sertel, şöyle dedi:

“Başkan Aziz Kocaoğlu, katı atık tesisi kurmak için hükümetten para istememektedir. Sadece izin beklemektedir. İzmir Körfez'i ve Katı Atık Tesisi için tüm projeler hazır sadece ÇED raporu bekleniyor. Yüzülebilir bir körfez yaratmak isteyen başkana, günlük 4 bin ton çöpü ekonomik bir değere taşımak isteyen İzmir'e ÇED konusunda yanıt dahi verilmiyor. Burada Aziz Kocaoğlu değil İzmir ve İzmirliler cezalandırılmaktadır.”

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, ÇED sorunu üzerine daha önce de Meclis'te söz alarak, İzmir Körfez'ini kurtaracak dip temizliğiyle ve Harmandalı'nın 25 yıllık kabusuna son verecek Katı Atık Bertaraf Tesisi ile ilgili onaylanmayan ÇED raporlarıyla ayrıntılı bir konuşma yapmıştı.

ONAY BEKLEYEN PROJELER

İzmir Büyükşehir Belediyesi Karşıyaka Yamanlar'da kapalı sistem katı atık işleme tesisi için 145 hektarlık alanla ilgili ÇED çalışması başlattı. 2014 yılında 18 kurum olumlu görüş verdi. Ancak kısa süre önce Orman Bölge Müdürlüğü, alanın "muhafaza ormanı içinde kalması" nedeniyle, olumsuz rapor düzenledi. Böylece ÇED süreci tıkandı.

TCDD ile İZSU İzmir Körfezi Tarama İşlerinde İşbirliği Yapılmasına İlişkin protokolü ise 8 Ağustos 2011 tarihinde imzalandı. ÇED süreci son alarak Çevre Şehircilik Bakanlığı'nın yeni talepleri nedeniyle tamamlanamadı. Projeye göre iki kurumun işbirliğiyle İzmir Limanı'na giriş yapan gemilerin kullandığı "gemi yolu" taranarak derinleştirilecek, büyük tonajlı gemilerin limana girişi sağlanacak, ikinci olarak da Körfez'in Kuzey kıyısında su içinde yapılacak derinleştirmeyle oluşturulacak kanalla su sirkülasyonu hızlandırılıp Yüzülebilir Körfez hedefine ulaşılacak.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Gençler, 'Hayat Okulu'ndan mezun oluyor
Sonraki Haber Misket Dikmen'den gözaltılara tepki

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?