ANA SAYFA > EĞİTİM > Gençler, 'Hayat Okulu'ndan mezun oluyor

Gençler, 'Hayat Okulu'ndan mezun oluyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Gençler, 'Hayat Okulu'ndan mezun oluyor

İzmir'de Meslek Yüksek Okullarında eğitim gören öğrencilerin kurumsal hayata hazırlanmalarını ve bu sayede sosyal yetkinliklerini güçlendirerek iş hayatında tercih edilir eleman haline gelmelerini amaçlayan EGİAD Hayat Okulu Projesi, 150’ye yakın öğrencinin katılımıyla başladı.

Ülkemizdeki genç işsizliğine dikkat çeken, toplumsal patlamaların önüne geçmek için gençlerin elinden tutulmasının önemine işaret eden EGİAD, bu kapsamda “Hayat Okulu Projesi” ni 2009 yılından bu yana düzenleyerek bine yakın gencin iş hayatına hazırlanmasına zemin hazırladı. 10 hafta boyunca sürecek eğitimlerde öğrencilerle bir araya gelen EGİAD Başkanı Seda Kaya, hedeflerinin, üniversite programında edindirilen teknik yeterliliklerin sosyal gelişim ile desteklenmesi olduğunu belirterek, EGİAD Hayat Okulu’ndan mezun olan gençlerin iş hayatına 1-0 önde başlayabildiklerini ifade etti. İzmir’den başka şehirlere doğru süren iş kaybının önüne geçmeyi de amaçladıklarını kaydeden Kaya, “İstatistikler göstermektedir ki, başka şehirlere ya da ülkelere okumaya giden öğrencilerimizin büyük çoğunluğu ne yazık ki geri dönmemektedir. Bunun için bu gençlerin İzmir’de kentimizde, çalışabilecekleri ortamların sağlanması gerektiğini düşünmekteyiz. Bu duruma çözüm bulabilmek için de çok iddialı bir perspektife ihtiyaç bulunduğunu düşünüyoruz. Gelişmiş kentler ve ülkeler kendi insan kaynakları dışında dünyanın her tarafından yetişmiş zeki insanları kendi bölgelerine çekmek için projeler üretirken, gençlerin istihdam gücünü ekonomiye katarken biz de bu bölgenin bir iş örgütü olarak genç istihdamını ve ekonomiye sağlayacağı katkı ve faydayı yadsıyamayız. Sonuçta kentler de ülkeler de gençlerimiz ve onların iş hayatında var olmalarıyla yükseleceklerdir. Bunu bizlerin, politika yapıcı ve uygulayıcıların göz ardı etmemesi gerekmektedir. Başında genç ifadesi olan derneğimizin, gençleri çok önemsediğini özellikle belirtmek istiyorum” dedi. Gençlere yapılan yatırımın gelecek nesillere ve kuşaklara yapılan bir yatırım olduğunun altına çizen EGİAD Başkanı, “Gençlere verilen hiçbir emek kesinlikle boşa gitmiyor.  EGİAD olarak uzun yıllardır söylediğimiz bir sloganımız var. Biz 'Ülkemizin Geleceğine İnanıyoruz'. Bunu söylerken bir tek güvencemiz var o da gençlik. Sizlerin yüce önder Atatürk’ün gençliğe hitabesindeki her bir sözcüğün anlamını bilerek gereğini yerine getireceğinize inanıyor ve güveniyoruz. İşte bu nedenle bir işadamları derneği olmamıza rağmen her yıl en az birkaç gençlik projesine imza atıyoruz. Hayat Okulu da bizim gözbebeği projelerimizden bir tanesidir” diye konuştu. Türkiye’deki sayılı sürdürülebilir sosyal sorumluluk projelerinden biri olduğunu vurgulayan Seda Kaya, genç işsizliğinin önüne geçilmesi adına meslek okullarının çok önemli bir yere sahip olduğuna da vurgu yaparak, bu proje ile şu ana kadar bine yakın gencin iş hayatına atılabildiğinin altını çizdi.

Hayat Okulu Projesi Nedir?

Meslek Yüksek Okulu öğrencilerini hayata hazırlamayı, İşverenlerin yaşadığı nitelikli ara eleman sorununa çözüm getirmeyi,  gençlerin iş hayatına daha yetkin ve etkin hazırlanmalarını hedefleyen proje, 10 hafta boyunca devam edecek. Program kapsamında öğrenciler etkili iletişim becerileri, kurum kültürü, kariyer planlama, CV yazım teknikleri, mülakat teknikleri, stres yönetimi, zaman yönetimi, duygusal zekâ, takım çalışması, çatışma teknikleri, karar alma ve problem çözme teknikleri konularında eğitim alacak. 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Şampiyonlar, 29. yılda da bir arada
Sonraki Haber Sertel: ''Kocaoğlu değil İzmir cezalandırılıyor''

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?