ANA SAYFA > İZMİR > Sertel: ''İnsan hak ve özgürlükleri yok edildi''

Sertel: ''İnsan hak ve özgürlükleri yok edildi''

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Sertel: ''İnsan hak ve özgürlükleri yok edildi''

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Demokrasi ve hukukun üstünlüğünün insan haklarının temeli olduğunu belirten Sertel, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi ile güvence altına alınan birçok hak ve özgürlüklerin Türkiye’de yok edildiğini söyledi.

Ülkemizdeki insan hakları ihlalleri karnesinin kırıklarla dolu olduğunu ifade eden CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, yaşam hakkının yok edildiği yerde insan haklarından söz edilemeyeceğini vurguladı. “Bu günü herkesin temel hak ve özgürlüklere saygı duyduğu, farklı düşünce ve söylemlerin özgürce dile getirilebildiği, hiç kimsenin yazdıklarından dolayı tutuklanmadığı, insan hakları ihlallerinin yaşanmadığı bir ülkede kutlamanın mücadelesi içindeyiz” diyen CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, şöyle devam etti:

“SİSTEMATİK HALE GELDİ”
 “Bugün ülkemizdeki tabloya baktığımızda ne yazıkki karamsar bir tablo ile karşılaşıyoruz. Ayrımcılığın körüklendiği, savaş tamtamlarının sürekli çaldığı, farklı düşünceye tahammül sınırlarının ortadan kalktığı, gazetecisinden akademisyenine birçok kişinin yazdıklarından ve söylediklerinden dolayı cezaevinde olduğu bir ülke haline geldik. AKP iktidarının uygulamalarını eleştiren medya kuruluşları ve gazeteciler üzerinde intikam amaçlı cezalandırma, hapse atma, işinden ettirme politikaları sistematik hale geldi. Kronik sorunlarımızın üzerine eklenen Suriyeli mülteciler, faili meçhul cinayetler, işsizlik nedeniyle yaşanan vakalar, yolsuzluklar ve daha birçok sorun; yaşanan insan hakkı ihlallerinin katmerlenerek çoğalmasına neden oldu. Hak ihlallerinden dolayı hukuk yolları tükendiğinde son başvuru mercii olan Anayasa Mahkemesi’ne yapılan bireysel başvurular da 38 bini buldu.
İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin 67. yıldönümünde; herkesin temel hak ve özgürlüklere saygı duyduğu, farklı düşünce ve söylemlerin özgürce dile getirilebildiği, hiç kimsenin yazdıklarından dolayı tutuklanmadığı, demokrasinin tam anlamıyla özümsendiği, hukukun üstünlüğünün benimsendiği,  insan hakları ihlallerinin yaşanmadığı bir ülke özlemiyle Dünya İnsan Hakları Günü’nü kutluyorum. Cumhuriyet Halk Partisi olarak ‘Önce İnsan’ anlayışımız doğrultusunda toplumun bütün kesimlerinin kişisel hak ve özgürlükleri için verdiğimiz mücadeleye devam edeceğiz.”

 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Lokomotiv Kuban'a olağanüstü koruma
Sonraki Haber Karşıyaka'nın Türkiye Kupası maçı 17 Aralık'ta

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?