ANA SAYFA > İZMİR > Sertel: Hakları gasp edilen gençler için ne gibi adımlar atılacak?

Sertel: Hakları gasp edilen gençler için ne gibi adımlar atılacak?

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Sertel: Hakları gasp edilen gençler için ne gibi adımlar atılacak?

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Atila Sertel, 15 Temmuz Darbe girişiminin ardından Cemaat tarafından yapılan usulsüzlüklerin iyice ayyuka çıktığı kamuya personel alım sınav ve yöntemlerinde değişiklik yapılıp yapılmayacağını Başbakan Binali Yıldırım’a sordu.

KPSS ve diğer memur alım sınavlarında “şeffaflık”, “adalet” ve “eşitlik” ilkelerinin tarumar edildiğini vurgulayan Sertel, son 15 yılda yüzbinlerce gencin hakkının cemaate kurban edildiği memur alım sınavlarında gerekli değişikliğin yapılması yönünde çağrıda bulundu.

Soruları çalmaksızın alnının akıyla sınava hazırlanıp iyi puan alanların da mülakatlarda elendiğini hatırlatan Sertel, mülakatların şeffaflık ilkesi doğrultusunda kamerayla kaydedilerek canlı olarak yayınlanmasını önerdi.
Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Atila Sertel, şuana kadar görevden alınan kamu personeli sayısının 66 bini aştığını anımsatarak, “Son 10 yılda kamuya alınan yaklaşık 730 bin kişinin bu örgüt aracılığı ile yerleştirildiği iddiaları ortaya atıldı ve kamuya yerleşenler için büyük bir şüphe uyandırıldı. Devletin işleyişine yönelik birçok sistemin olumsuz yansımaları düşünülmeden değiştirildiği bu ortamda Fetullah cemaatinin elinde oyuncak olan memur alım sınavlarında da değişiklik yapılması düşünülmekte midir” dedi.

LİYAKAT MI İTAAT Mİ?
AKP iktidarı döneminde “liyakat” sisteminin “İtaat” sistemine dönüştürüldüğünü ve bunun olumsuz yansımalarının gün gibi ortada olduğunu belirten Atila Sertel, verdiği soru önergesinde özetle şu hususlara dikkat çekti:
“İktidarınız döneminde yapılmaya başlanan Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS), ‘Kamu kurum ve kuruluşlarına yapılacak olan personel istihdamının, şeffaf ve adaletli bir biçimde gerçekleşmesi ve sınav rekabeti içinde personel kalitesini en üst düzeye çıkartmak’ olan amacından ilk yıldan itibaren sapmaya başlamış cemaatin devlet kurumlarında yuvalanması için kolay bir basamak olmuştur. Her yıl milyonlarca kişinin büyük umutlarla girdiği KPSS sınavı aracılığıyla FETÖ mensuplarına devletin kurum ve kuruluşlarını peşkeş çekilirken, çalışmasına ve yüksek puanlar almasına rağmen yüzbinlerce kişi hiçbir kuruma yerleşememiştir. Devletin ayakta durmasında ve devamlılığın sağlanmasında en önemli kriter olan ‘Liyakat’ son 15 yılda rafa kaldırılmış, ‘İtaat’ sistemine dönüştürülmüş, cemaatçiler başta olmak üzere iktidarınıza yakın isimler devlet kadrolarına yerleştirilmiştir. Önemli kurum ve kuruluşlara yıllarını vermiş kişiler, askerler, hakimler, öğretmenler iktidarı desteklemediği ve cemaatçi olmadığı için ya sürgün edilmiş, ya emekliliğe ayrılmış ya da ciddi derecede yıpratılarak istifaya zorlanmıştır. Bundan sonraki süreçte kimsenin hakkının gasp edilmemesi, sınavların, eşitlik, şeffaflık ve adalet ilkesine uygun olarak yapılması için memur alım sınavları ve yöntemlerinde köklü değişiklikler yapılması şarttır. Aksi halde milyonlarca gencimiz hakkının gasp edilip edilmediğini sorgulamaya devam edecektir!”
 
PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Bornova’da asfalt atağı
Sonraki Haber Pınar Karşıyaka yeni sezona Banvit maçıyla başlayacak

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?