ANA SAYFA > İZMİR > Seferihisar'da Mandalina Şenliği

Seferihisar'da Mandalina Şenliği

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Seferihisar'da Mandalina Şenliği

Dünyanın en kaliteli mandalinasının yetiştiği yer olan Seferihisar, üreticilerle birlikte bu yıl mandalina sezonunun başlamasını yine bayram havası içerisinde kutlayacak. “En İyi Mandalina Yetiştiricisi”, “2014 Mandalina Kral ve Kraliçesi”, “En İyi Mandalinalı Yiyecek Yarışması”, “En Yavaş Bisiklet Sürme”, “En İyi Mandalinalı Hediyelik Eşya Tasarım Yarışması” gibi eğlenceli etkinliklerle süslenecek şenlik, Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası konseriyle renklenecek.

2009 yılında göreve geldiğinden beri mandalinanın tanıtımı, pazarlanması, daha iyi koşullarda işlenmesi, korunması ve üreticinin daha fazla kazanması için projelere imza atan Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, bu yılki en büyük desteklerinin yapımına başladıkları “Soğuk Hava Deposu” olduğunu söyledi. Başkan Soyer; “ Yıllarca ilçenin en büyük geçim kaynağı olan mandalinanın, çiftçimize ve ilçemize daha büyük katkılar sağlaması için ilk günden beri yoğun çaba harcadık ve çok olumlu sonuçlar aldık. Öncelikli olarak pazarlama ve tanıtım konusunda adımlar attık. Ardından mandalina üreticilerini belediye öncülüğünden bir birlik çatısı altında topladık. Bu şekilde üreticimizi tek ve güçlü bir el haline getirdik. Daha sonra ise belediye olarak bir “Mandalina İşleme ve Paketleme Tesisi” satın aldık. Bu tesisi de üretici birliğimize devrettik. Şimdi üreticimiz malını aracısız olarak, kendi kesiyor, işliyor ve pazarlıyor. Böylelikle daha çok kazanıyor. Geçtiğimiz yıl ihracatımıza, bu konuda çok hassas olan Avrupa Birliği’ni dahil etmeyi başardık. Her geçen gün daha da güçleniyoruz. Şimdi ise ihtiyacımızın soğuk hava deposu olduğunu tespit ettik. Soğuk hava deposu sayesinde mandalinanın korunma ve pazarlama ömrünü uzatmayı hedefliyoruz. Halkımızın en büyük geçim kaynağı olan mandalina konusunda çalışmalarımız sürecek ve her zaman onların daha fazla kazanmasından kendimizi sorumlu hissedeceğiz” dedi.

Bu yılda her yıl olduğu gibi tüm vatandaşlarımız Seferihisar’ın turuncu bayramına davet eden Başkan Soyer; “Yine bol bol mandalina yiyeceğiz ve çok eğleneceğiz. Mandalina sezonunun açılışını hep birlikte kutlayacağız. Herkesi birbirinden eğlenceli yarışmalar, Kent Orkestrası konserimiz ve bol C Vitaminli güzel bir Seferihisar pazarında buluşmaya davet ediyorum” dedi.

16. Mandalina Şenliği 15 Kasım Pazar günü Saat 13.00’de çarşı meydanından kortej yürüyüşüyle başlayacak. Etkinlik, Seferihisar Kapalı Pazaryeri’nde gerçekleşecek.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Kızılay Karşıyaka Şube Başkanlığı'ndan anma etkinliği
Sonraki Haber ''Organlarınızı toprağa değil hayata bağışlayın''

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?