ANA SAYFA > GÜNDEM > Kızılay Karşıyaka Şube Başkanlığı'ndan anma etkinliği

Kızılay Karşıyaka Şube Başkanlığı'ndan anma etkinliği

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Kızılay Karşıyaka Şube Başkanlığı'ndan anma etkinliği

Kızılay Karşıyaka Şube Başkanlığı 29 Ekim- 4 Kasım Kızılay Haftası nedeniyle Karşıyaka Mürşide Akyüz İlkokulu’nda anma etkinliği gerçekleştirdi.

Öğrencilerin ve velilerin yoğun ilgi gösterdiği Kızılay'ın 147. yılı etkinliğine Türk Kızılay'ı Karşıyaka Şube Başkanı Kamil Karadeniz, Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel, Belediye Başkan Vekili Muammer Gezici, İlçe Emniyet Müdürü Serkan Yonar, Milli Eğitim Müdürü Mustafa İslamoğlu, Sağlık Grup Başkanı Yıldıray Çığırgil, Muhtarlar Derneği Başkanı Fuat Pusat, Okul Müdürü Ahmet Nazlım katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Türk Kızılay'ı Karşıyaka Şube Başkanı Kamil Karadeniz günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

"TÜRK KIZILAYI ADALETİ TEMSİL EDER"

Kızılay'ın hiçbir ayrım gözetmeden 1868 yılından günümüze kadar savaş ve doğal afetler karşısında insanların acılarını hafifletmeye, yaralarını sarmaya çalıştığını ifade eden Karadeniz, "Türk Kızılay'ı milletimizin şefkat, sevgi, yardımlaşma ve dayanışma duygusunun kurumsallaşmış halidir. İhtiyaç anında dayanışmanın, acı anında şefkatin, farklılıklar karşısında hoşgörünün, savaşın en kızgın anında insancıllığın, merhametin, tarafsızlığın ve barışın simgesidir. Türk Kızılay'ı yurdumuzda ve dünyanın herhangi bir yerinde meydana gelen doğal afetler sonrası, devlet kurumlarına destek görevi vererek afetzedelere, barınma, beslenme, giyim, ilaç ve diğer ihtiyaçlarını sistemli bir şekilde organize ederek ulaştırır. Bu yardımları yaparken hiçbir bedel almadan ve karşılık beklemeden, amacına uygun gönüllülük anlayışına göre yapar. Türk Kızılay'ı adaleti temsil eder. Hizmetlerini ihtiyaç sahibi herkese ayrım gözetmeden ulaştırır. Başka Kızılay yoktur" diye konuştu.

Kızılay'ın bağımsız bir kuruluş olduğuna işaret eden Karadeniz, insancıl faaliyetlerde kamu otoritelerinin yardımcısı olarak yasalara uygun ancak Uluslararası Kızılay-Kızılhaç Hareketi'nin temel ilkelerine uygun hareket etme olanağı veren bir özerkliğe sahip olduğunu belirtti.

"BAĞIŞLANAN HER KAN ÜÇ CAN KURTARIR"

Kamil Karadeniz Türk Kızılay'ının kan bağışına da büyük önem verdiğine dikkat çekerek, "Bu nedenle kan merkezleri yeniden organize edilmiş, dünyadaki modern ülkelerde olduğu gibi ülkemizde de kan hizmetlerinin 'Bölgesel Kan Merkezleri' aracılığıyla yürütülmesini sağlamıştır. Unutmamak lazımdır ki bağışlanan her kan üç can kurtarır" dedi.

Karşıyaka Belediye Başkanı Vekili Muammer Gezici de sadece belediye hizmetlerine değil eğitim konularına da büyük önem verdiklerini belirtti.

"KIZILAY KARA GÜN DOSTUDUR"

Kaymakam Saadettin Yücel ise Kızılay Şube Başkanı Kamil Karadeniz'e sarf ettikleri çabalardan dolayı teşekkür ederek, şunları söyledi: "Çocukluk dönemimizde bize hep 'kara gün dostu'nun öneminden bahsedilirdi. Kara gün dostunun en önemlilerinden bir tanesi Kızılay'dır. Son yıllardaki atakları, idari, icrai çalışmalarıyla ülkenin ve devletin yüz akı haline gelmiştir. Bugün Kızılay küresel ölçekte yardım elinin dünyanın bir ucuna götürür hale geldi."

Konuşmaların ardından Kızılay Karşıyaka Şube Başkanı Kamil Karadeniz, Kaymakam Saadettin Yücel'e teşekkür belgesi verdi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İzban kendi rekorunu kırdı
Sonraki Haber Seferihisar'da Mandalina Şenliği

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?