ANA SAYFA > İZMİR > Seferihisar’da lavanta hasadı şenlikle başlıyor

Seferihisar’da lavanta hasadı şenlikle başlıyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Seferihisar’da lavanta hasadı şenlikle başlıyor

Seferihisar’da geleneksel Lavanta Hasadı Şenliği, 9 Temmuz Pazar günü yapılacak. Bu yılki şenlikte bando gösterisi eşliğinde lavanta hasadı yapılırken, atölyeler ve üretici stantları da kurulacak.

Seferihisar Belediyesi her yıl temmuz ayında gerçekleştirdiği lavanta hasadını, bu yaz yine muhteşem bir şenliğe dönüştürüyor. 9 Temmuz Pazar günü saat:12.00’da Turgut Köyü’nde başlayacak şenlik için Ürkmez Gençlik Merkezi ve Seferihisar Kapalı Pazar yeri önünden araçlar kaldırılacak. Muhteşem etkinliklere sahne olacak şenlik kapsamında, açılış konuşmalarının ardından Seferihisar Belediyesi Bando Ekibi’nin müzikleri eşliğinde lavanta hasadı yapılacak. Şenlikte ayrıca Yiğit Hanoğlu Orkestrası ve Yüksel Arkan Orkestrası konser verirken, Seferihisar Tiyatro Topluluğu ise oyun sergileyecek. Lavanta üreticilerinin ile kooperatif ve derneklerin stant kuracağı şenlikte “Lavanta Yağı Damıtma Atölyesi”, “Lavantalı Ev Sabunu Yapımı Atölyesi” gibi atölyelerde çalışmalar yapılacak.
 
2015 yılında Seferihisar Belediyesi tarafından Turgut Köyü’nde 5 dönüm arazide başlatılan üretimin bugün 200 dönüm arazide devam ettiğini vurgulayan Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, “ Seferihisar artık lavantası ile ünlü bir şehir haline geldi. Tarım bu kentin can damarı. Narenciye, zeytin gibi ürünlerin üretimiyle can bulan Seferihisar, lavanta gibi yeni ürünlerin en etkili yöntemlerle üretilmesi sayesinde tarımsal üretimle turizmi buluşturmayı başardı. Bu alandaki çalışmalarımızı sürdürmeye, tarımsal ürünlerimizi turizm sezonunda ilçemize gelen misafirlerimize tanıtmaya devam edeceğiz. Mis kokulu şenliğimize tüm halkımızı davet ediyorum” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Yeni tramvay hattı
Sonraki Haber Bostanlıspor'un 2 sporcusu Mardin'de ringe çıkacak

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?