ANA SAYFA > İZMİR > Seferihisar, ''Lavanta Şenliği''ne hazırlanıyor

Seferihisar, ''Lavanta Şenliği''ne hazırlanıyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Seferihisar, ''Lavanta Şenliği''ne hazırlanıyor

Seferihisar Turgut Köyü’nde 2015 yazı başında dikimi yapılan lavantaların hasat zamanı geldi. Seferihisar Belediyesi, ilk defa yapılacak olan hasadı güzel bir etkinlikle kutlamaya hazırlanıyor.

Kendisine has muhteşem kokusuyla bildiğimiz lavanta, son zamanlarda insan sağlığına olan faydalarıyla dikkat çekiyor. Yetiştiği iklim koşulları nedeniyle, Akdeniz Bölgesi öne çıksa da Seferihisar’ın bereketli topraklarının da ekime elverişli olduğu düşünüldü ve ilk olarak Turgut Köyü’ndeki dört dönümlük alana dikildi.

Seferihisarlı üreticilere alternatif ürün olarak sunulmak üzere,  Haziran 2015’te ekimi gerçekleşen lavantaların hasat zamanının geldi. Bu nedenle, 18 Haziran 2016 tarihinde “Seferihisar Belediyesi Lavanta Hasat Şenliği” etkinliği düzenlenecek.

Turgut Köyü’nde saat 18.00’da başlayacak olan şenliğin amacı Seferihisarlı üreticilere, mandalina, zeytin, üzüm gibi geleneksel  ürünlerin dışında lavantayı tanıtmak.

Program lavanta hasadı ile başlayacak. Daha sonra, lavanta sabunu, lavanta yağı yapımı konukların önünde gerçekleştirilecek. İzmir’in önemli fotoğraf kulüplerinden gelen fotoğrafçıların objektiflerinden fotoğraf çekimleri yapılacak, sokak sanatçıları klasik müzik dinletisi sunacak. Etkinliğe gelen misafirlere  yayık ayran ve lavanta çayı ikram edilecek. Ayrıca, köy pazarı, yine konuklar için  renkli ve çeşitli ürünleriyle hazır olacak.

HER YER LAVANTA KOKACAK

Tüm İzmirlileri etkinliğe davet eden Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer; “Her zaman başka bir tarımın mümkün olduğunu düşündük ve üreticilerimizin daha çok üretmesi için çalışmalar yaptık.  Geçtiğimiz yıldan bu güne lavanta üretimini denedik ve lavantanın iklimimizi sevdiğini, hatta çift hasat yapmanın mümkün olduğunu gördük. Bu hasatı bir bayram havası içerisinde kutlayacağız ve alternatif bir üretim modeliyle üreticilerimizi tanıştıracağız. Misafirlerimize lavantadan elde ettiğimiz yan ürünleri ikram edeceğiz. Kısaca Seferihisar lavanta kokacak. Çok keyifli bir gün yaşayacağız. Cumartesi günü Seferihisarlıları, İzmirlileri Turgut Köyümüze bekliyoruz” dedi. 

Lavanta Hasat Şenliği Seferihisar Turgut Köyü’nde 18 Haziran Cumartesi günü Saat 18.00’da gerçekleşecek.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Hanelerin yüzde 43’ü tek maaş ile geçiniyor
Sonraki Haber Karşıyaka'da can dostlar sahipsiz değil!..

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?