ANA SAYFA > GÜNDEM > Karşıyaka'da can dostlar sahipsiz değil!..

Karşıyaka'da can dostlar sahipsiz değil!..

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka'da can dostlar sahipsiz değil!..

Hava sıcaklıklarının artışıyla birlikte su ve mama bulmakta zorlanan sokak hayvanlarının imdadına Karşıyaka Belediyesi yetişti. Can dostların yoğun olduğu bölgelere konulan sabit beslenme odaklarının sayısı 100’e çıktı. 30 noktaya da kalıcı kedi evi yerleştirildi. Başkan Akpınar, “Can dostlarımızı sahipsiz bırakmıyoruz. Her zaman olduğu gibi, yaz boyunca da alarmda olacağız” dedi.

Karşıyaka Belediyesi, sahipsiz sokak hayvanlarının yaşam şartlarını iyileştirmek için yürüttüğü çalışmalara yaz aylarının gelişiyle birlikte hız verdi. Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri; özellikle sıcak havalarda artış gösteren yiyecek ve su sıkıntısına karşı ilçenin farklı yerlerine onlarca sabit beslenme odağı yerleştirdi. Gode Cengiz Parkı, Tahir Türetken Parkı ve Uğur Demirkan Parkı gibi pek çok park ile can dostların yoğun olduğu noktalarda yapılan çalışmalarla, beslenme odaklarının sayısı 100’e çıkarıldı. Barınma ihtiyaçlarına çözüm olan kalıcı kedi evlerinin sayısı ise 30’a ulaştı.
 
Ayrıca; Yerel Hayvan Koruma Gönüllüleri ve hayvan severlerin desteğiyle yürütülen çalışmalar kapsamında; esnaf ve vatandaşlardan kapılarının önlerine can dostlar için bir kap su ve mama bırakmaları istendi. Yemek artıklarının bozulma olasılığı ve yaydığı kirliliğe dikkat çekilerek, sokak hayvanlarının kuru mama ile beslenmesi konusunda bilgilendirmeler yapıldı.
 
Vatandaşlarca uygun olmayan noktalara bırakılan ve hijyenik olmadığı için hem hayvan hem de insan sağlığını tehdit eden kedi ve köpek barakaları ise kaldırılarak ilaçlama yapıldı. Bu bölgelerde müsait alanlar tespit edilerek sabit kedi evleri yerleştirileceği; can dostların barınma ve beslenme ihtiyaçlarının karşılanması için kentin her bölgesinde çalışmaların yoğunlaşarak devam edeceği belirtildi.
 
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Göreve geldiğimiz günden bu yana ‘Hayvan dostu belediyecilik’ anlayışıyla hareket ederek, can dostlarımızın yaşam şartlarını iyileştirmek için tüm imkanlarımızı seferber ettik. Örnek projelerimizle, öncü olduk. Güneş enerjisiyle çalışan ‘Pugedon’ isimli mama dönüşüm kutularını, İzmir’de ilk kez Karşıyaka’da uygulamaya aldık. Hayvan haklarının ihlalleri ile mücadele için ‘Veteriner Zabıta Timi’ kurduk. Ambulansımızla binlerce can dosta şifa taşıdık, sağlık hizmeti verdik. İki yılda yüzlerce kedi ve köpeği sahiplendirdik. Beslenme, barınma ihtiyaçları için çözümler ürettik. Çocuklarımıza hayvan sevgisi aşılamak, halkımızı bilinçlendirmek için etkinlikler düzenledik. Hizmetlerimiz, tartışılamaz boyuttaki hayvan sevgimizin ve yaşam haklarına duyduğumuz saygının göstergesidir. Çalışmalarımızı yılın her döneminde olduğu gibi sürdürerek, can dostlarımız için yaz boyunca alarmda olacağız” dedi.
 
PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Seferihisar, ''Lavanta Şenliği''ne hazırlanıyor
Sonraki Haber Paco Peńa ve grubu, flamenko ateşini AASSM’de yaktı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?