ANA SAYFA > SPOR > Sarıca Pınar Karşıyaka'da devam ediyor

Sarıca Pınar Karşıyaka'da devam ediyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Sarıca Pınar Karşıyaka'da devam ediyor

Yeşil kırmızılı yönetim, 1 yıllık daha opsiyonlu sözleşmesi bulunan başarılı çalıştırıcıyla 3 yıllığına kesin olarak anlaştı.

Pınar Karşıyaka'nın tarihindeki 5 kupadan 3'ünü kazanan, son 1 yılda hem Türkiye Kupası, hem Cumhurbaşkanlığı Kupası, hem de ligde şampiyonluk kupasını havaya kaldıran Sarıca, hafta içinde resmi sözleşme imzalayacak.

 Ufuk Sarıca yönetiminde yeni sezonda hem yine zirve mücadelesi verip hem de ilk kez katılmaya çok yaklaştığı Euroleague'de boy göstermeyi hedefleyen Pınar Karşıyaka, sezon öncesi son provayı yine Anadolu Efes'le yapacak. Yeşil kırmızılılar, bu sezon Türkiye Kupası'nı kazanan rakibiyle üst üste 2'nci defa Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı kazanmak için ekim ayındaki finalde karşılaşacak. Pınar Karşıyaka, Efes'i 2014 Türkiye Kupası finali ve bu sezon lig finalinde geçerek dev kupalara uzandı.

Pınar Karşıyaka'yla Türk basketbolundaki 3 kupayı birden kazanarak adını tarihe altın harflerle kazıyan antrenörü Ufuk Sarıca, kupalarıyla birlikte maçlara hazırlandığı çalışma odasında zafer pozu verdi. Son 1.5 sezon içinde önce Türkiye Kupası, ardından Cumhurbaşkanlığı Kupası ve son olarak da 28 yıl sonra lig şampiyonluğunu kazanan Ufuk Sarıca, "Umarım taraftarımız ve camiamızla birlikte nice büyük başarılara yelken açarız" diye konuştu.

Ufuk Sarıca, oluşturduğu rakiplerine göre çok mütevazi bütçeli kadroyla kariyeri başarılarla dolu ünlü antrenörleri yolda bıraktı. Sarıca'nın öğrencileri play off yarı finalinde kariyerinde Sırbistan'la 1 Dünya, 1 Avrupa şampiyonluğu, 8 Euroleague, 2 Saporta, 1 Koraç Kupası bulunan ünlü antrenör Zeljko Obradovic'in çalıştırdığı 87 milyon TL'lik Fenerbahçe'yi 3-1'le geçti. Finalde kariyerinde 1 Dünya, 3 Avrupa, 2 Euroleague, 2 Saporta, 1 Koraç, 1 de ULEB Kupası bulunan Dusan Ivkovic'in Anadolu Efes'i de Sarıca karşısında çaresiz kaldı.

Türkiye şampiyonu Pınar Karşıyaka, iç transfer görüşmelerine hemen başlayacak. Yeşil kırmızılı ekibin yıldızlarından Dixon'un adı Galatasaray ve Fenerbahçe, Diebler'in adı Anadolu Efes, Palacios'un adı ise Armani Milano'yla anılıyor. Strawberry, Rus takımlarıyla temasta. Gabriel'in NBA Yaz Ligi'nde şansını denemesi bekleniyor.

Yerlilerde verim alınamayan isimlerle yollar ayrılacak. Pınar Karşıyaka'da 2013-14 sezonunda forma giydikten sonra bu sezon Panathinaikos'ta oynayan Uruguaylı pivot Batista'nın yönetimle dirsek temasında olduğu öğrenildi. Batista, Karşıyaka Euroleague'de oynarsa dönmek istiyor

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Dixon Ay Yıldızlı formayı giydi...
Sonraki Haber Karşıyaka Starları, final grubuna 23 farklı galibiyetle başladı...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?