ANA SAYFA > GÜNDEM > Şanlı: Parçanın değil, bütünün peşindeyiz

Şanlı: Parçanın değil, bütünün peşindeyiz

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Şanlı: Parçanın değil, bütünün peşindeyiz

İlçe kongrelerini aralıksız sürdüren MHP İzmir’in ikinci adamı Sayit Şanlı “bizim bir yanımız Yavuz ise diğer yanımız Yunus’tur. Meselelerimizi aklımızla değerlendirdikten sonra gönül süzgecinden geçiririz. Milliyetçi Hareket her şeyden önce bir Gönül Seferberliği Hareketi’dir, inanç ve istişare hareketidir” dedi.

Onbir ilçe kongresini tamamlayan MHP’de tüm hazırlıklarını 2015 Genel Seçimlerinden başarıyla çıkmak için planladıklarını vurgulayan MHP İzmir’in teşkilat başkanı Sayit Şanlı ilçe kongreleri sürecini değerlendirdi. Şanlı yaptığı değerlendirmede şu görüşlere yer verdi; “2015 yılı Ülkemiz ve milletimiz için gerçekten çok önemli bir yıl. Bir yanda Ermeni diasporasının asılsız soykırım safsatası, diğer yanda bölücülüğün ve terörün geldiği nokta Türk Milliyetçilerini teyakkuzda tutuyor. Türk Milliyetçilerinin buluşma ve hareket noktası olan partimiz ise bu süreçte ihanetin ve devletimiz üzerine oynanan oyunların karşısındaki tek kale olma konumunda. Bu kale 2015 yılına ve genel seçimlere çok güçlü girmelidir, girecektir. Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli Beyefendinin talimatları ve il başkanımız Sayın Necat Karataş’ın yönetiminde MHP’nin tek başına iktidarına İzmir’den en yüksek seviyede katkı sağlayacağız. İlçe Kongrelerimiz bu bakış açısıyla değerlendirildiğinde bizim için bir zafer hazırlığı platformu olarak ortaya çıkmaktadır. Üyesinden yöneticisine, seçilmişinden gönüllü kuruluşlarına kadar bizim için tüm mensuplarımız önemli. Hep birlikte sahada olmanın derdindeyiz. Parçanın değil bütünün peşindeyiz. Onbir ilçemizin kongresini gerçekleştirdik. Aday arkadaşlarımız ve listelerinde yer alan arkadaşlarımız bizlere Ülkücü Harekete yakışır bir vakarda gerçekleştirilen kongreler yaşattılar. Tüm mensuplarımızın iştirak ettiği ilçe kongrelerimiz bizim için gerçekten bir şölen havasında geçiyor. Buradan çıkan azim ve kararlılık İzmir’de Milliyetçi Hareket’in zaferini şimdiden müjdeliyor”

Tüm adaylalar bizim adayımız

Çok adaylı ilçe kongreleri hakkında da konuşan Şanlı; “bulunduğumuz makam ve mevki bölmeyi değil bütünleştirmeyi, parçalamayı değil bir araya toplamayı gerektiriyor. Bunun şuurundayız. Bu sebeple birçok ilçemizde adaylığını açıklayan arkadaşlarımızın hepsine aynı mesafedeyiz. Teşkilatın adayı yok, Milliyetçi Hareketin Adayları var. Bu yolda da kimseye karşı bir tavrımız söz konusu olamaz. Görev çerçevemiz içerisinde geleneklerimize ve teşkilatlarımıza sahip çıkma zorunluluğumuz var. Çünkü görev alanlarımız tüm Türk Milliyetçileri’nin iradesinin yansıdığı makamlardır. Meselelerimizi aklımızla değerlendirdikten sonra gönül süzgecinden geçiririz. Milliyetçi Hareket her şeyden önce bir Gönül Seferberliği Hareketi’dir, inanç ve istişare hareketidir. Bazı arkadaşlarımızın adaylık heyecanı içinde yaptığı açıklamalar tarafımızdan mazur görülse de kırgınlıklara sebebiyet vermektedir. Basında çıkan bu yöndeki haberler de sehven yapılan açıklamalardan kaynaklanmaktadır. Adaylarımızın hepsi bizim adayımız hepsi ülkücü hareketin adayıdır.”

MHP’nin farkı

Türk siyasetinde MHP’ni diğer siyasi partilerden ayıran ve farklı kılan en önemli özellik hiyerarşik disiplinidir. Fakat bu disiplin sevgiye ve saygıya dayanmaktadır. Yönetim anlayışımızdaki sahip olduğumuz şuur ve sorumluluk anlayışı da işte bu farktan dolayı ortaya çıkmaktadır. Türk Milliyetçilerinin geçmişte yaşadığı mahkûmiyetlerin ve mağduriyetlerin bir tanığı ve yaşayanlardan biri olarak sorumluluklarımız çok fazla. Geçmişte yapılan soylu mücadeleye ve bu mücadeleyi verenlere sevgi, saygı ve minnet duygularından başka bir hissimiz yok. Teşkilat olarak işte bu sorumlulukların omuzlarımıza yüklediği vazife şuuruyla hareket etmekteyiz. Tüm çalışma arkadaşlarımızla birlikte herkese eşit mesafede bir duruş sergiliyoruz.” Dedi.

MHP İzmir’de bu hafta sonu Balçova, Güzelbahçe, Seferihisar Konak ve Urla kongreleri gerçekleştirileceklerini vurgulayan Teşkilat başkanı Sayit Şanlı son olarak tüm İzmirlileri kongrelere davet etti.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Sosyal Demokrat Başkanlar Konak’ta buluştu
Sonraki Haber Foça'da sosyal marekete yardımlar devam ediyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?