ANA SAYFA > ÇEVRE > Saint-Josephliler’den Geri Dönüşüm Korusuna 1000 Fidan

Saint-Josephliler’den Geri Dönüşüm Korusuna 1000 Fidan

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Saint-Josephliler’den Geri Dönüşüm Korusuna 1000 Fidan

İzmir Özel Saint-Joseph Fransız Lisesi Çevrenin Genç Sözcüleri Kulübü öğrencileri tarafından temelleri atılan Geri Dönüşüm Korusu’na 1000 fidan dikildi.

Ülkemizde TURÇEV tarafından yürütülen Çevrenin Genç Sözcüleri Programı kapsamında, 2013-2014 eğitim ve öğretim yılında düzenlenen “Atıkların Azaltılması Kampanyası”nda makale dalında, ulusal jüri tarafından yapılan değerlendirmede  “Can a Forest Be Created With Recyclıng?” (Geri Dönüşümle Orman Yaratılabilir mi?) adlı çalışma ile lisemiz ulusal düzeyde birinci, uluslararası değerlendirmede ise ikinci seçildi.  

Ödüllü projeden hareketle, okulun geri dönüşüm sayesinde oluşturduğu fon ile kaynak sağlanan ve temelleri nisan ayında Ege Orman Vakfı ile imzalanan protokolle atılan Çeşme-Ildırı’daki İzmir Özel Saint-Joseph Fransız Lisesi Geri Dönüşüm Korusu’na bin fidan dikildi. Öğrencilerin gruplar halinde fidanları dikip, can suyunu verdiği günde Okul Müdürü Elisabeth Maire “ Projede ödül alan ve aldıkları ödülü bir koruya dönüştüren öğrencilerimle gurur duyuyorum. İzmir’in tek yabancı okulu olan Saint-Joseph’te akademik başarı kadar sosyal sorumluluk ve çevre bilincine sahip olmak büyük önem taşır. Bugün burada bu felsefemizin meyvelerini görüyorum. Geleceğin yetişkinleri olan öğrencilerimi gönülden kutluyor ve gelecek projelerinde başarılar diliyorum.” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Konak'ta öğrenciler tiyatroya doydu
Sonraki Haber Sağlık çalışanlarına çeviri desteği

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?