ANA SAYFA > SAĞLIK > Sağlıkta kalite belgeleniyor

Sağlıkta kalite belgeleniyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Sağlıkta kalite belgeleniyor

GNC Belgelendirme ve Danışmalık Firması Genel Müdürü Gonca Evrim Açılmış, kalite belgelendirme çalışmalarını tamamlayan işletmelerde hata riskinin neredeyse sıfıra düştüğünü söyledi. Açılmış, özellikle sağlık kuruluşlarında hastalar ve çalışanlar açısından kalitelendirme sistemin çok önemli olduğunu söyledi.

İzmir’in Kahramanlar semtindeki Ege Onkoloji Radyoterapi Merkezi’nde süren kalite eğitimleri üçüncü ayını tamamladı. Kalite süreci hakkında bilgi veren GNC Belgelendirme ve Danışmalık Firması Genel Müdürü Gonca Evrim Açılmış, ISO 9001-2008 kalite yönetim sistemi ve standartlarını işletme ve hizmet alan hastalar açısından değerlendirdi. ISO 9001- 2008 Belgelendirme sistemlerinin kurulduğu işletmelerin ‘hata oluşmadan önleme’ prensibine göre çalışmaya başladığını anlatan Açılmış, “ISO 14001, çevre yönetim sistemidir. Özellikle Avrupa Birliği ülkelerinde çevre, insan ve doğaya zarar vermeyecek şekilde atıkların işletmeden atılmasının sistematik bir şekilde yapılmasını ön görür. Buna uygun bir sistem kurulur. OHSAS 18001, iş sağlığı ve işçi güvenliği standardıdır. Türkiye’de şu an 6331 sayılı yasa uygulanmaktadır. Bunu da yine Avrupa Birliği Dünya Standartlar Örgütü yayınlamıştır. ISO 10002, müşteri memnuniyeti standardıdır. Bu standartların her biri başka konuları işlediği için bu standartlarla ilgili belge almış firmaların bu standartlara uygun olduğunu, belli bir kaliteyi yakalamış olduklarını ifade eder” dedi. 

“HASTALARIN GÖRMEDİĞİ ALANLARDA DENETİM SAĞLIYORUZ”

Ege Onkoloji Radyoterapi Merkezi’ndeki kalite süreci hakkında bilgi veren Açılmış, “Özellikle hizmet sektöründe belgelendirmenin uygulanması çok daha önemlidir. Bu süreçte hastaların görmediği alanlarda denetim yapıyoruz. Tıbbi cihazların güvenirliliğini sağlıyoruz. Artık bu merkezler hasta ve yakınlarının daha güvenle gelebilecekleri yerler haline geliyor. Yaptığımız çalışmalarda sağlık personelini de sağlık kontrollerinden geçiriyoruz” diye konuştu. 

“EĞİTİMLERE BAŞLADIK”

Ege Özel Onkoloji Radyoterapi Merkezi Genel Koordinatörü Füsun Gökçe, belgelendirme çalışmalarının sürdüğünü belirterek, “Eğitimlerimize de başladık. Biz zaten kaliteli bir sağlık hizmeti verdiğimize inanıyoruz. Sadece bunu belgelemek ve insanlara bunu daha net bir şekilde göstermek için almak istedik” şeklinde konuştu. Merkezin Genel Müdürü Mustafa Gökçe ise hem hastalar hem de çalışanları açısından önemli olan kalite sürecini titizlikle yürüttüklerini söyledi. Eş Genel Müdür Tuncay Gökçe ise eğitim ve çalışmalarının hizmet kalitelerini bir kat daha artıracağını söyledi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Giyim sektörünün hedefinde Almanya ve Ukrayna var
Sonraki Haber Zika günden güne daha fazla yayılıyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?