ANA SAYFA > SAĞLIK > Sağlıkçılara katılım payı müjdesi

Sağlıkçılara katılım payı müjdesi

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Sağlıkçılara katılım payı müjdesi

Sağlık personeline yaptırılan zorunlu sağlık kontrollerinde, sağlık çalışanları artık muayene katılım payı ödemek zorunda kalmayacak. Sağlık Sen İzmir Şube Başkanı Ekrem Özdemir, yeni kazanımlarına göre, sağlık çalışanlarının muayene ve tetkiklerinden alınan katılım payının işvereni konumundaki Kamu Hastaneleri Kurumu tarafından ödeneceği müjdesini verdi.

Sağlık-Sen tarafından Kurum İdari Kurul Toplantısı’nda dile getirilen katılım payı alınmaması talebi, kabul edilerek uygulamaya geçti. Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu gereği yılda iki defa yapılan Kurum İdari Kurul toplantılarına genel yetkili sendika olarak katılan Sağlık-Sen yeni kazanımlar elde etmeye devam ediyor. Kısa süre önce, sağlık çalışanlarına muayene işlemlerinde randevu önceliği verilmesi, çalışan eşlerin durumlarına göre nöbet ayarlaması yapılması gibi kazanımlardan sonra, şimdi de katılım payı alınmaması kazanıma dönüştü.

Özdemir: “Katılım Payı Alınmaması Karara Bağlandı”

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Sağlık-Sen İzmir Şube Başkanı Ekrem Özdemir,  sağlık çalışanlarının zorunlu periyodik sağlık kontrolleri için muayene ve tetkiklerinin yapıldığını belirterek, “Çalışan sağlığına yönelik sağlık harcamalar, İş Sağlığı ve Güvenliği Mevzuatı gereği işveren tarafından karşılanmalıdır. Bu sebeple, sağlık çalışanlarının muayene ve tetkiklerinden alınan katılım payının da işvereni konumundaki Kamu Hastaneleri Kurumu tarafından ödenmesi gerektiğini ifade ettik. Kurum İdari Kurul toplantısında talebimiz kabul edildi ve sağlık çalışanlarından katılım payı alınmaması karara bağlandı. Sağlık çalışanlarımız kendi iradeleri dışında yaptırmak zorunda kaldıkları bu muayene ve tetkiklerden dolayı bir mali kayıp yaşamayacak” şeklinde konuştu.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka’da Paintball heyecanı başladı
Sonraki Haber Buena Vista Social Club İzmir Festivali’nde

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?