ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > Buena Vista Social Club İzmir Festivali’nde

Buena Vista Social Club İzmir Festivali’nde

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Buena Vista Social Club İzmir Festivali’nde

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı’nın (İKSEV) düzenlediği, 29. Uluslararası İzmir Festivali, 29 Haziran 2015 Pazartesi günü Çeşme Açıkhava Tiyatrosunda Orquesta Buena Vista Social Club® veda konserine ev sahipliği yapacak.

1997 yılından günümüze dek Küba müziğinin elçileri olarak tüm dünyada konserler veren Orquesta Buena Vista Social Club®, tarihsel yolculuklarını taçlandıracak bir veda turnesiyle sahnelerden çekiliyor.

The Orquesta Buena Vista Social Club®,  adını Buena Vista Social Club ile en çok satan albüm dalında ilk Grammy Ödülünü kazandığında duyurdu. Topluluğun sanatçı ekibi çığır açan kayıt ve filmlerde yer almış, kendine has sanatçılardan oluşuyordu. Ancak bu sadece olağan dışı bir yolculuğun başlangıç noktasıydı. Yıllar boyunca grubun beğeni toplayan albümleri, Grammy ödülleri, İbrahim Ferrer, Ruben Gonzalez, Cachaito Lopez, Manuel Galbán, Omara Portuondo, Anga Díaz ve Roberto Fonseca gibi sanatçıların eşlik ettiği yok satan konser ve turneleri gitgide arttı. The Adious Tour (Elveda Turnesi), bugüne dek kırktan fazla müzisyenin yer aldığı Topluluğun 16 yılı aşkın süredir gerçekleştirdiği binden fazla konserin adeta özünü temsil ediyor.  The Orquesta Buena Vista Social Club®,  bu zaman zarfında Küba müzik geleneğini coşkulu ve ateşli bir biçimde kutlamak için eski kuşak ve yeni kuşak sanatçıların bir araya geldiği, özelliği olan, dinamik, çok jenerasyonlu bir Topluluk haline geldi.

29 Haziran 2015 Pazartesi günü Saat 21.30’da Çeşme Açıkhava Tiyatrosu’nda yapılacak konsere, efsane isimler Omara Portuondo, Eliades Ochoa, Guajiro Mirabal, Barbarito Torres, Jesus ‘Aguaje’ Ramos’un da katılıyor. Konserin biletlerine Biletix gişelerinden ulaşılabilir.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Sağlıkçılara katılım payı müjdesi
Sonraki Haber Yeşilçam kültürü dizilerde devam ediyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?