ANA SAYFA > SAĞLIK > Sağlık için harekete geçtiler

Sağlık için harekete geçtiler

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Sağlık için harekete geçtiler

İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü “10 Mayıs Dünya Sağlık İçin Hareket Et Günü”nde hareketli yaşamın önemine vurgu yapmak amacıyla MaviBahçe Kent Meydanı’nda saat 16.00’da “Fiziksel Aktivite Etkinliği” düzenlendi. İzmir Halk Sağlığı Müdürü Uzm.Dr.Bediha Salnur, Halk Sağlığı personelleri ve halkında katılımıyla gerçekleşen önce Aerobik hareketleri ve zumbayla son bulan etkinlik büyük ilgi gördü.

Halk Sağlığı Müdürü Uzm.Dr.Bediha Salnur, konuşmasında “Hareketsiz yaşam modern toplum için en önemli halk sağlığı problemi durumundadır. Meme ve kolon kanserlerinin yaklaşık ¼’nin, diyabetin ve iskemik kalp hastalığının 1/3’nin ana nedeninin fiziksel hareketsizlik olduğu tahmin edilmektedir. Fiziksel aktivitenin yararları konusunda toplum bilincini oluşturmak, iyi uygulamalara dikkat çekmek, sağlıklı davranışları ve yaşam tarzlarını teşvik etmek için 10 Mayıs günü “Sağlık için Hareket Et Günü” olarak belirlenmiştir. Biz de Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak haftada 3 gün müdürlüğümüzde personellerimizle spor yapıyoruz. Bu gün de obezite ile mücadele konusunda bilgi düzeyini artırmak, dengeli beslenme ve düzenli fiziksel aktivite alışkanlığı kazanmasını teşvik etmek amacıyla tüm İzmirlilerle birlikte aerobik ve zumba yapacağız” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Pınar Karşıyaka, Acıbadem Üniversitesi'ni farklı geçti
Sonraki Haber Engelleri kaldıran film

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?