ANA SAYFA > EĞİTİM > Safiye Nadir Özel Eğitim Uygulama Okulu eTwining projesine katıldı

Safiye Nadir Özel Eğitim Uygulama Okulu eTwining projesine katıldı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Safiye Nadir Özel Eğitim Uygulama Okulu eTwining projesine katıldı

Özel çocuklara yönelik eğitim veren Safiye Nadir Özel Eğitim Uygulama Okulu 2. Kademe öğretmenlerinden Pınar Ekinci Bulut ve Gaye Gökozan ‘’Özelim Başarabilirim\ I am special. I can do it!’’ adlı Romanya ile ortak yürütülen eTwinning uluslararası projesine katıldı.

Kuruculuğunu Hatice Bardakçı ve Vasilica Cismasu’nun yaptığı, Muhammed Aksu, Gülay Tonga, Derya Koçdemir, Gonca Çatak, Tansu Pilavcı Baş, Particia-Mihaicla Tegla, Aytül Yalçın Çetin’in üyeliğini yaptığı proje ile özel gereksinimli bireylerin toplum içinde “ben de varım” diyebilmeleri için okul- aile-toplum-öğretmen ve öğrenci işbirliğinde ne yaparsak öğrencilerimiz daha da sosyalleşebilir sorusu ile başlıyor.

Proje kapsamında tersine kaynaştırma uygulaması yaparak özel gereksinimli çocukları normal gelişim gösteren akranlarıyla bir araya getirme, çevrelerindeki tarihi ve doğal güzellikleri fark etme adına yapılan gezilere katılma, sinema ve tiyatro gibi etkinliklere akranları ile gidebilmeleri planlanıyor.

Safiye Nadir Özel Eğitim Uygulama Okulu 2. Kademe öğretmenlerinden Pınar Ekinci Bulut proje ile ilgili şöyle konuştu; “Devlet okulu olan Safiye Nadir Özel Eğitim Uygulama Okulu olarak okulumuzda eğitim alan öğrencilerimizin ailesi ile ve toplum ile entegrasyonunu sağlamak adına değişik projelere katılıyoruz. Özelim Başarabilirim/ I am special. I can do it! Adı taşıyan proje de benimle beraber öğretmen arkadaşım Gaye Gökozan ile 2 sınıf ve 7 öğrenci ile kadılıyoruz. Romanya ortaklı eTwinning projesine katılma amacımız özel gereksinimli öğrencilerimizin sosyal hayat içinde daha sık var olmalarını zaman zaman bireysel olarak bazı etkinliklere katılmalarını sağlamak yani belli oranda kendi ayakları üzerinde durmasını sağlamak amacındayız.”

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Engelliler haftası etkinliklerinde duygulu anlar yaşandı
Sonraki Haber Özlütürk: Üzücü bir transfer süreci yaşadık

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?