ANA SAYFA > EĞİTİM > Engelliler haftası etkinliklerinde duygulu anlar yaşandı

Engelliler haftası etkinliklerinde duygulu anlar yaşandı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Engelliler haftası etkinliklerinde duygulu anlar yaşandı

Engelliler Haftasında özel öğrenciler muhteşem gösterileri ile izleyicilere duygulu anlar yaşattı.

10-16 Mayıs Engelliler Haftası ve farkındalık oluşturma çalışmaları kapsamında Karşıyaka Özel Yürekler Halk Eğitim Merkezi’nde bir program düzenlendi.
Özel öğrencilerin gösterileri sırasında duygulanan izleyicilerden bazılarının göz yaşı döktükleri görüldü.   
Programa; Karşıyaka Kaymakamı Özkan Demir, Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadir Kadıoğlu, İlçe Müftüsü İsa Gürler, İlçe Emniyet Müdürü Ercan Kaçanoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Ahmet Karaman, İlçe Spor Müdürü Musa Yelek, AK Parti Karşıyaka ilçe başkan Yardımcısı Ahmet Akyüz, Karşıyaka Halk Eğitim Merkezi Müdürü Suat Korkmaz, Karşıyaka Özel Yürekler Halk Eğitim Merkezi Müdür Vekili Bektaş Çetin, İlçe Milli Eğitim şube müdürleri, okul müdürleri, özel öğrenciler ve velileri katıldı.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadir Kadıoğlu burada yaptığı konuşmada, engelliliğin insanlığın ortak sorunu olduğunu belirterek şöyle konuştu. “Engelliler Haftası yalnız ülkemizde değil, Birleşmiş Milletlere üye 156 ülkede aynı tarihlerde programlar yapılır. Hafta boyunca engellilerin sorunları, topluma kazandırılmaları konularında yayınlar, toplantılar ve seminerler düzenlenir.
Engellilerin eğitimi, çalışma hayatına katılımı, sorunları engelliliğin önlenmesi adına tüm çalışmalar bu hafta boyunca gündeme gelmekte toplumsal olarak da farkındalık oluşturma çalışmaları yapılmaktadır. Halbuki bu çalışmaların bir hafta boyunca değil süreklilik arz etmesi önem taşımaktadır…”
İzmir’de üç Halk Eğitim merkezinden birinin Karşıyaka Özel Yürekler Halk Eğitim Merkezi olduğunu sözlerine ekleyen Kadiroğlu sözlerini şöyle sürdürdü. “Okul öncesi eğitimden başlamak üzere her kademede eğitim veren okul dışı destek amaçlı rehabilitasyon merkezleri ve örgün eğitim çağı dışına çıkan engelli vatandaşlarımıza hizmet veren İstanbul, Ankara ve İzmir’de bulunan 3 halk eğitim merkezinden biri olan Karşıyaka Özel Yürekler Halk Eğitim Merkezimizde de vatandaşlarımızın yaygın eğitim faaliyetleri yürütülmektedir.
Hiçbir engelliliğin bilerek ve isteyerek olmadığını, her normal insanın bir engelli adayı olduğu gerçeğinin unutulmaması ve herkesin birbirinin hayatını kolaylaştırması diliyorum.”
Engelliler haftası nedeniyle düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Karşıyaka Özel Yürekler Halk Eğitim Merkezi öğrencilerinden oluşan Mehteran takımının gösterilerinin ardından şiir ve resim dallarında yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri Karşıyaka Kaymakamı Özkan Demir ve Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay tarafından verildi.
Şiir, müzik, halk oyunları, dans gösterileri, özel eğitim uygulama okulları öğrencilerinin gösterileri ile devam eden program, özel öğrencilerin resim ve el işi sergisinin gezilmesi ile sona erdi. 
 Haber ve fotoğraf: YILMAZ DURMAZ

HABERE AİT RESİMLER

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Soyer: Örnekköy modeli Türkiye’ye örnek olacak bir model
Sonraki Haber Safiye Nadir Özel Eğitim Uygulama Okulu eTwining projesine katıldı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?