ANA SAYFA > SAĞLIK > Rüzgarın gücü yaşama can katacak

Rüzgarın gücü yaşama can katacak

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Rüzgarın gücü yaşama can katacak

Karşıyaka sağlık müdürlüğünün “Bir Organ Bir Can, Bir Can Bir Fidan, Bir Fidan Bir Orman“ sloganı ile başlattığı organ bağışı kampanyasına TPI Kompozit Kanat çalışanları da katıldı.

Rüzgâr enerjisi üretimine kanat üreten TPI Kompozit Kanat Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin çalışanları, organ bağışında bulunarak “Rüzgârın gücünü yaşama can katmaya” çalıştı. Karşıyaka İlçe Sağlık Müdürlüğü’nün ve TPI Kompozit Kanat Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin iş birliğiyle 2 haftadır devam eden organ bağışı kampanyası, sonuçlarıyla organ bağışı konusunda yüzleri güldürmeyi başardı. Pek çok TPI çalışanı örnek bir davranış göstererek organ bağışı kampanyasına destek oldu. Karşıyaka İlçe Sağlık Müdürü Dr. Yıldıray Çığırgil “Bir Organ Bir Can, Bir Can Bir Fidan, Bir Fidan Bir Orman“ sloganı ile başlattıkları organ bağışına destek veren herkese teşekkür ederek kısaca şöyle konuştu. “Hayata tutunmak için mücadele eden yakınımız, komşumuz olabildiği gibi, bizlerde hayata kalmak için bir organa ihtiyaç duyabiliriz. Bir hayatı kurtarmak için herkesi organ bağışı kampanyamıza destek olmasını bekliyoruz…”

Organ bağışında bulunanlara birer bağış kartı ve birer fidan verildi.

Organ bağışı kampanyası nedeni ile TPI Kompozit Kanat Sanayi ve Ticaret A.Ş.’ninSasalı’daki fabrikasında düzenlenen kokteyleKarşıyaka İlçe sağlık Müdürü Dr. Yıldıray Çığırgil, TPI Başkan Yardımcısı-EMEA Şenol Bircan, Global İSG-Ç Grup Müdürü Gurur Asi, İK Grup Müdürü Emre Oğuz, Bakım Grup Müdürü Ertuğrul Tunçel, Lojistik Müdürü Seyfi Demirsoy, İK Müdürü Melis Uca, Program Müdürü Eren Yeşilyaprak, EHS Yöneticisi Zuhal Akalın, İşyeri hekimi Dr. Berk Özbek, İlçe sağlık görevlileri, Milliyet Gazetesinden Fatih Tanfer, Yusuf Çınar ve fabrika çalışanları katıldı.

TPI Kompozit Kanat Sanayi ve Ticaret A.Ş

TPI Composites, Inc firması 1968 yılında Arizona, Amerika’da kurulmuştur. Günümüzde dünyadaki en büyük kompozit kanat üreticileri arasında yer almaktadır. Amerika, Meksika, Çin ve son olarak Türkiye’de açılan üretim alanlarında, ileri teknoloji ile üretilen yüksek kalite standartlarına sahip rüzgâr türbini kanatlarıyla, yenilenebilir enerji sektörüne büyük katkı sağlamaktadır. Kompozit malzeme üretiminin, liderleri arasında yer alan, TPI CompositesInc firması; kompozit malzeme, kompozit kanat üzerine Amerika Birleşik Devletleri, Meksika, Çin ve Türkiye’de üretim yaparak 5.000’den fazla kişiye istihdam yaratmaktadır. TPI, Türkiye’de ‘’TPI Kompozit Kanat Sanayi ve Ticaret A.Ş.’’ adı altında, 2012’den beri İzmir-Sasalı’da rüzgâr türbini kanatları üretmekte olup, toplam 220 bin metrekare açık alan ve 34 bin metrekare kapalı alanda üretim yapmaktadır. Türkiye’de ürettiğimiz kanatların ortalama yüzde 70’i ihraç edilmekte olup, yapılan bu ihracat ile TPI  2014 ve 2015 yıllarında kendi sektöründe Ege Bölgesi ihracat birincisi olmuştur. Türkiye’de üretilen ve ihraç edilen kanatlar 5 kıtaya gönderilmekte olup şu anda çalışıp enerji üretmeye devam etmektedirler. TPI Composites, Inc’nin Türkiye’deki ikinci rüzgâr kanat üretim tesisi Ekim 2016 tarihinde İzmir-Menemen’de üretime başlamıştır. Sasalı ve Menemen’de üretim yapan 2 tesisiyle TPI Composites, Inc. Türkiye’de 1.600 kişiye direkt istihdam yaratmış bulunmaktadır.

Haber ve Fotoğraf: Yılmaz DURMAZ (www.karsiyakahaber.com)

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İzmir Ülkü Ocakları'nın boş günü yok
Sonraki Haber Karşıyaka kapalı yüzme havuzuna kavuşuyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?