ANA SAYFA > SPOR > Karşıyaka kapalı yüzme havuzuna kavuşuyor

Karşıyaka kapalı yüzme havuzuna kavuşuyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka kapalı yüzme havuzuna kavuşuyor

Karşıyaka Belediyesi, 1912 Zühtü Işıl Spor Salonu bünyesindeki yarı olimpik havuzun üzerini kapatmak için başlattığı çalışmalarda sona yaklaştı. Yıl sonunda törenle hizmete açılacak havuz, İzmir’in en modern yüzme tesislerinden biri olacak.

Karşıyaka’nın kapalı yüzme havuzu ihtiyacını gidermek için çalışmalar yürüten Karşıyaka Belediyesi, 1912 Zühtü Işıl Spor Salonu’nun ön kısmındaki yarı olimpik havuzun üzerini kapatıyor. Zübeyde Hanım Mahallesi’nde bulunan havuzu, Avrupa standartlarında modern bir yüzme tesisine dönüştürmek için başlatılan çalışmaların önemli bir kısmı tamamlandı. Çatının çelik konstrüksiyon taşıyıcı sistemi bitirilerek, ısıtma doğalgaz sistemi kuruldu. Çatı ve dış cephe giydirmesinde montaj aşamasına gelindi.

Bin 215 metrekare toplam kapalı alana sahip olan tesis, yıl sonunda törenle hizmete açılacak. 4 ay açık ve 8 ay kapalı olarak hizmet verecek havuzda bay-bayan soyunma odaları, engelli tuvaletleri, depo alanı ve tribün de bulunacak. İzmir’in en modern yüzme alanlarından biri olacak tesis, sene boyunca profesyonel müsabakalara ve eğitimlere ev sahipliği yapacak. Bölge insanının yüzmeye olan ilgisi arttırılacak.

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Karşıyakamızı sporun başkenti haline getirmek adına yıl boyunca onlarca etkinliğe, ulusal ve uluslararası organizasyona imza atarken; kentimize yepyeni spor tesisleri kazandırmaya da devam ediyoruz. Modern bir sistemle üzerini kapattığımız yarı olimpik havuz, Karşıyakamızın yüzme alanındaki tesis ihtiyacına ilaç olacak. Hem önemli müsabakalara ev sahipliği yapacağız hem de yıldız sporcular yetiştireceğiz. Daha fazla vatandaşımızı yüzme sporuyla buluşturacağız” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Rüzgarın gücü yaşama can katacak
Sonraki Haber Karabağ’dan ''2123'' teşekkürü

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?