ANA SAYFA > EĞİTİM > Romanya ve İzmir eğitimde işbirliği yapacak

Romanya ve İzmir eğitimde işbirliği yapacak

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Romanya ve İzmir eğitimde işbirliği yapacak

İzmir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ali Rıza Doğanata ve Rektör Prof. Dr. Kayhan Erciyeş, Romanya İzmir Başkonsolosu Mioara Ştefan’ı ağırladı. Görüşmede her iki ülke arasında daha fazla öğrenci ve akademisyen değişimi için işbirliği kararı alındı.

Romanya İzmir Başkonsolosu Mioara Ştefan, İzmir Üniversitesi’ni ziyaret etti. Mütevelli Heyeti Başkanı Ali Rıza Doğanata ve Rektör Prof. Dr. Kayhan Erciyeş ile bir araya gelen Ştefan, yaklaşık 100 bin Rumen’in yaşadığı İzmir’de çok sayıda akademisyen ve üniversite öğrencisi bulunmasından duyduğu mutluluğu dile getirdi. İzmir Üniversitesi hakkında bilgi alan ve İzmir Üniversitesi’nde de Rumen öğrencilerin eğitim aldığını öğrenen Ştefan, daha fazla Rumen öğrencinin İzmir’de ve Türk öğrencinin de Romanya’da eğitim alması için Başkonsolosluk olarak işbirliği içinde bulunmak istediklerini söyledi.

İzmir Üniversitesi öğrencileri ve akademisyenlerinin Erasmus değişim programı çerçevesinde karşılıklı olarak eğitim ve öğretim faaliyeti içinde bulunduğu bilgisini paylaşan Rektör Erciyeş, Romanya’da eğitim veren üniversitelerle daha fazla ikili değişim anlaşmaları da yapılmasını istediklerini Ştefan’a iletti. Ştefan’dan, Romanya’da özellikle tıp ve mühendislik alanlarında yüksek standartlarda eğitim verildiği bilgisini alan Mütevelli Heyeti Başkanı Doğanata ise bu alanlarda işbirliği yapılmasının her iki ülke için yararlı olacağını söyledi. "İzmir’in ılıman iklimi sayesinde İzmirliler hayata gördüğüm pek çok insandan daha pozitif bakıyor” diyen Ştefan, İzmir’de görev yapmaktan dolayı çok mutlu olduğunu söyledi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Çalgı yapımcıları İzmir'de buluşacak
Sonraki Haber Pınar Karşıyaka, Barcelona deplasmanında

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?