ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > Çalgı yapımcıları İzmir'de buluşacak

Çalgı yapımcıları İzmir'de buluşacak

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Çalgı yapımcıları İzmir'de buluşacak

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı (İKSEV), 2014-2015 sezonu eğitim etkinliklerini sıra dışı bir atölye çalışması ile sona erdirecek.

23- 27 Kasım 2015 tarihleri arasında yapılacak Uluslararası Çalgı Yapımı Atölyesi ve Sergisi için dünyanın önemli çalgı yapımcıları İzmir’e gelecek. İKSEV’in, Dokuz Eylül Üniversitesi işbirliği ile yapacağı etkinlik kapsamında Nicolas Gilles (Fransa) ve Wolfram Neureither (Fransa) keman yapımında, Boris Fritsch (Fransa,) Josef Peter Gabriel (Almanya) ve M. Ufuk Güler (İzmir) yay yapımındaki tecrübelerini Türkiye’nin pek çok kentinden gelecek çalgı yapımcıları ve öğrencilerle paylaşacak. Türkiye'nin ilk ve tek yay yapımcısı M. Ufuk Güler ile koleksiyoner/yayın evi sahibi ve çellist Andy Lim öncülüğünde yapılacak Atölye Çalışmaları sırasında, Andy Lim’in eşsiz yay koleksiyonundan özel seçilmiş örnekler de MÜZİKSEV’de sergilenecek.

İKİ KEMAN, ALTI YAY

İKSEV’in Karataş binasında yapılacak atölyeye katılacak toplam yirmi iki akademisyen ve öğrenci uluslararası yarışmalarda pek çok ödülleri bulunan yapımcılar gözetiminde 2 adet keman ve 6 adet yay yapacak. Bu çalgılar MÜZİKSEV’de sergilenmek üzere İKSEV'e bırakılacak.

Etkinlik boyunca gerçekleşecek seminerler kapsamında çalgı yapımcıları ve müzisyenler bir araya gelerek Çalgı Akustiği ve Çalgı yapımcısının müzik üzerine etkileri gibi konularda fikir alışverişinde bulunacak. Etkinlik süresince saat 12.30’da yapılacak öğle seminerlerine dünyaca ünlü Keman virtüözü Prof. Joshua Epstein (Almanya), Prof. Hartmut Lindemann (Almanya) yine dünyaca ünlü keman sanatçımız ve Şef Hakan Şensoy, Viyola sanatçımız Ruşen Güneş ve İzmir Devlet Senfoni Orkestrası başkemancısı Kartal Akıncı konuşmacı olarak katılacak.

TÜRKİYE’DE BİR İLK

İKSEV’in Dokuz Eylül Üniversitesi işbirliği ile yapacağı Uluslararası Çalgı Yapımı Atölyesi ve Sergisi kapsamında Türkiye’de ilk kez bir yay sergisi de açılacak. Andy Lim'e ait koleksiyonda bulunan ve her biri uluslararası çalgı yapımı yarışmalarından ödüller almış  modern yayların yanı sıra müzik tarihinin çeşitli dönemlerine ait tarihi değer taşıyan yaklaşık otuz yay 24- 27 Kasım 2015 tarihleri arasında MÜZİKSEV'de sergilenecek. Atölyenin yanı sıra seminerler ve sergi ile renklenecek etkinlik, sergide bulunan yaylarla yapılacak bir konserle sona erecek. 27 Kasım 2015 Cuma günü saat 19.30’da MÜZİKSEV Salonunda yapılacak kapanış konserini Prof. Ümit İşgörür'ün öncülüğünde kurulan viyolonsel dörtlüsü gerçekleştirecek.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Engelleri kaldıran oyun
Sonraki Haber Romanya ve İzmir eğitimde işbirliği yapacak

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?