ANA SAYFA > İZMİR > Romanlar sıkıntılarını başbakana aktaracaklar

Romanlar sıkıntılarını başbakana aktaracaklar

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Romanlar sıkıntılarını başbakana aktaracaklar

AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli, Türkiye'nin birçok il ve ilçesinden Roman derneklerinden temsilcilerle birlikte 22 Şubat'ta Ankara'da Başbakan Ahmet Davutoğlu ile buluşacak, İzmirli Roman Derneklerinin temsilcileriyle bir araya geldi ve toplantı öncesi görüş alışverişinde bulundu.

AK Parti'nin iktidara geldiği günden bu yana Roman vatandaşlarımızın sosyal hayatta yaşadığı sıkıntıları ortadan kaldırmak için çalıştığını ve büyük mesafe alındığını belirten  İlknur Denizli; "Roman vatandaşlarımızın sorunlarının  çözümüne dair çalışmalarımıza AK Parti olarak ara vermeden devam ediyoruz" dedi.

İZMİRLİ ROMANLAR BAŞBAKANLA BULUŞUYOR

İstanbul'da 7-8 Şubat tarihlerinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı öncülüğünde düzenlenen, yaklaşık 40 Roman dernekleri ve federasyonlarının üyelerinin katıldığı çalıştay sonrasında hazırlanan raporu federasyon ve dernek üyeleri 22 Şubat Pazar günü Ankara'da Devlet Konukevi’nde verilecek kahvaltıda Başbakan Ahmet Davutoğlu ile birlikte değerlendirecekler.

AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli Ankara'daki toplantıya İzmir'den katılacak Roman STK temsilcileriyle Ankara'daki toplantı öncesi bir araya geldiklerini, İzmir özelinde bu zamana kadar yapılanlar ve İzmir için gelecekte yapılması gerekenler hakkında son derece verimli bilgi alışverişinde bulunduklarını belirtti.

ROMANLAR KÜLTÜREL KARDEŞLİĞİMİZİN KIYMETLİ BİR PARÇASI

İlknur Denizli açıklamasında demokrasimizin kurumsal hale gelmesinin yolunun bütün yurttaşların bu ülkenin vatandaşı olmaktan gurur duymasından geçtiğini belirtti ve Romanların İzmir için de, Türkiye için de kültürel kardeşliğin kıymetli bir parçası olduğunu söyledi. "Bu ülkenin ayrılmaz bir parçası olan Romanların kamusal alanda  AK Parti gündeme getirene kadar yıllarca  yok sayıldığını belirten İlknur Denizli:  Şunu anlamamız gerekiyor bu ülkede, yaşayan tek bir yurttaşımız bile kendini diğer vatandaşlara göre daha az hak sahibi gördüğü sürece  demokrasi kurumsallaşamaz" dedi.

AK Parti'nin ilk olarak Romanları aşağılayan küçük düşüren ifadeleri yasal mevzuattan kaldırmakla başladığı Romanlarla ilgili sosyal ve ekonomik iyileştirme çalışmaları da devam ediyor. En son düzenlenen çalıştayda Roman vatandaşlarımızın temsilcileri yaşadıkları sorunlarını ayrımcılık, sağlık, konut, eğitim istihdam ve uyuşturucu gibi başlıkta topladılar. Bu çalıştayda sadece sorunlar tespit edilmedi. Aynı zamanda çözüme dair önerilerde sıralandı. Roman dernek ve federasyonları uzun çalışma, tartışma ve değerlendirme sonrası ortaya çıkan bu görüşlerini şimdi 22 Şubat’ta Sayın Başbakanımıza bizzat kendileri, birinci ağızdan anlatacaklar.

ROMANLAR SİYASETTE GÖRÜNÜR HALE GELMELİDİRLER

Kendisinin Roman vatandaşların sorunlarıyla siyasete girmeden sivil toplum kuruluşlarında görev aldığı dönemden bu yana  ilgilenmeye çalıştığını söyleyen İlknur Denizli: "Romanlar uzun yıllardır acımasız bir ayrımcılığa tabi tutuluyorlar. Batı dünyası ile karşılaştırdığımız da bugün de geçmişte de Romanların koşulları ülkemizde görece daha iyi konumda olsa da ortada bir ayrımcılık var. İnkâr ederek çözüme varamayız önce sorunun adını koyacağız sonra da çözüm yolunda adım atacağız.

 Bu ayrımcılığı ortadan kaldırmak sonuçta devletin görevi. Yeni Türkiye yolunda ilerlerken Romanların yaşam koşullarını günümüz standartlarına çıkarmak bizim sorumluluğumuz. Başta siyaset olmak üzere Romanları eşit biçimde toplumun her alanında görünür kılmak zorundayız.

Bu arada özel hayat alanında bireylerin yapması gerekenler var. Irkçı, ayrımcı bireysel önyargılarımızdan kurtulmak, bireysel ve aynı zamanda ahlaki bir sorumluluktur. Kişisel alanda bir dönüşüm sağlayamadan kamusal alanda devletin yaptıklarının pratiğe geçmesi çok daha zor oluyor.  Yasa metinlerinden, ders kitaplarında ayırımcı, ırkçı ifadeleri kaldırmak kolay ve çabuk oluyor ama insanların zihinlerinde var olan ayrımcılığı kolayca ortadan kaldıramıyorsunuz. Ama biz bütün zorluklara rağmen Romanların karşılaştıkları engelleri birer birer kaldırmaya devam edeceğiz.

AK Parti olarak hedefimiz Yeni Türkiye'nin istisnasız bütün yurttaşlarımız için onurla, güvenle yaşayacak, vatandaşı olmaktan gurur duyacağımız bir ülke olması."

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Minik şampiyon başarısını Acar ile paylaştı
Sonraki Haber CHP İzmir İkinci Bölge Milletvekili Aday Adayı Ali Engin'den Menemen'e ziyaret

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?