ANA SAYFA > İZMİR > Renkli kadınlar hakları için koştu

Renkli kadınlar hakları için koştu

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Renkli kadınlar hakları için koştu

Gaziemir Belediyesi’nin kadın sorunlarına dikkat çekmek için ‘Kadına Şiddete Hayır’ sloganıyla düzenlediği ‘2. Renkli Kadınlar Koşusu’nda 750 kadın 4 kilometrelik parkuru özgürlükleri, hakları ve kadına şiddete hayır, kadın cinayetlerine dur demek için koştu.

Gaziemir Belediyesi kadın sorunlarına dikkat çekmek amacıyla İzmir Atletizm Spor Kulübü’nün katkılarıyla ‘Renkli Kadınlar Koşusu’ düzenledi. ‘Kadına şiddete hayır’ sloganıyla düzenlenen koşuya Ege Bölgesi’nin dört bir yanından ve her yaştan 750 kadın sporcu katıldı. Gaziemir Belediyesi önünden Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’un verdiği startla koşuya başlayan kadınlar özgürlükleri, hakları ve kadına şiddete hayır, kadın cinayetlerine dur demek için koştu. Kadınlar Türkan Saylan Caddesi’nden başlayarak Atatürk Bulvarı, Abdülhamit Yavuz Caddesi'nden devam ederek Arda Meydanı'nda son bulan 4 bin metrelik parkurda koştu.

Her yaştan yoğun katılım

Kadınların yoğun ilgi gösterdiği koşuda Yıldızlar Kategorisi’ni Bilge Ece Seyhan birinci, Zehra Soydan ikinci, Helinsu Cin üçüncülükle tamamladı. Genç Kadınlar Kategorisi’nde Damla Akkuş birinci, Eylem Oter ikinci, Rüveyda Gökduman üçüncülükle şampiyonluk kürsüsünde yerini aldı. Büyük Bayanlar Kategorisi’nde Neriman Çobanbirinci, Gülşen Eser ikinci, Alevcan Kol üçüncü oldu. 35-45 yaş kategorisinde ise Pelin Pelis birinci, Gökçe Balıkan ikinci, Alvcan Kol üçüncülükle parkuru tamamladı. Masterler Kategorisi’nde yarışan Füsun Tuğluer birinci, İsmigül Yıldız ikinci, Şengül Erel üçüncülükle yarışmayı tamamladı, şampüyonluk kürsüsünde yerini aldı. Koşuda dereceye girenlere madalya ve ödülleri törenle verildi. Ödül töreninden sonra kadınlar Mc Kano Zumba Show eşliğinde zumba dansı yaparak gönüllerince eğlendi.

 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Kimse Duymasın!..
Sonraki Haber Sağlık Halk Kongresi 16-17 Mart’ta Bornova’da gerçekleştirilecek

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?