ANA SAYFA > İZMİR > Prof. Sındır: Tarım, çevre ve enerji politikalarımızda söz sahibi olmak istiyorum

Prof. Sındır: Tarım, çevre ve enerji politikalarımızda söz sahibi olmak istiyorum

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Prof. Sındır: Tarım, çevre ve enerji politikalarımızda söz sahibi olmak istiyorum

İzmir 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı Kamil Okyay Sındır CHP Menemen üyeleriyle buluştu.

29 Mart’ta tüm üyelerle yapılacak olan önseçim çalışmalarına ara vermeden devam eden Sındır, Gediz havzasında sürdürdüğü ziyaretlerine Menemen’le devam etti.  Programı çerçevesinde Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin’i makamında ziyaret eden Sındır, gün boyunca Menemen’de faaliyet gösteren demokratik kitle örgütlerini gezdi. Programın sonunda Menemen CHP İlçe binasında partililerle bir araya gelen Sındır, gündeme ilişki değerlendirmelerde bulunup, milletvekili seçilmesi durumunda yapacağı çalışmalar hakkında bilgi verdi.

“TARIM, ÇEVRE VE ENERJİ POLİTİKALARIMIZ ÜZERİNDE SÖZ SAHİBİ OLMAK İSTİYORUM"

İzmir 2. Bölgemiz, 3 büyük havzayı barındırmaktadır; Bakırçay, Gediz ve Küçük Menderes. Bitkisel ve hayvansal üretimde ülkemizin en önemli üretim alanlarını oluşturan bu havzalarda üreticimiz de ne yazık ki perişan halde. Diğer yandan söz konusu havzalarımızda, toprak, su ve hava kirliliği ve çevre katliamları da geri dönülemez noktaya ulaşıyor ve derhal önlem alınması gerekmektedir. Milletvekili seçilmem durumunda, özellikle ilimiz, bölgemiz ve ülkemizin “tarım, çevre ve enerji” problemleri üzerinde uzun yıllar boyunca sahip olduğum bilimsel bilgi birikim ve deneyimlerim ile katkı koymak ve etkin olmak istiyorum. Tarım politikaları, üreticilerimizin sorunları, tarımsal destekleme politikaları, üretimle ilgili verim ve verimlilik, tüketici hakları ile ilgili konular, daha güvenli sağlıklı gıda, GDO vb sorunlar, kısacası tarım ve gıda alanında akılınıza gelebilecek her konuda parlamentoda çok önemli bir rol üstlenmek istiyorum. Partimiz iktidarında, ürün fiyatları altında ezilen üretici ile yüksek ürün fiyatları altında yoksullaşan tüketici arasında kurulması gereken dengeye katkı koyabilirim. Diğer yandan, Avrupa Enerji Kentleri Başkan Yardımcılığı görevim esnasında Avrupa ve Dünya Enerji Politikalarının üretilmesinde de söz sahibi oldum. Bu anlamda ülkemizin de enerji verimliliği, çeşitliği, güvenliği, yenilenebilir enerji kaynakları, sürdürülebilir enerji ve çevre konularında da katkı koymak istiyorum.” dedi.

Bornova Belediye Başkanlığı döneminde Bornova halkı ile bütünleşerek onların sorunlarına onlarla ve sivil dinamiklerle birlikte yerinde çözümler ürettiklerini belirten Sındır, yapmış olduğu bu görevin de parlamento çalışmalarında önemli faydalarının olacağını da belirtti. 

“7 HAZİRAN AKŞAMI AKP BÜYÜK BİR ŞOK YAŞAYACAK”

Konuşmasına, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İzmir’den önseçime girme kararından duyduğu memnuniyeti dile getiren Sındır, “Genel başkanımızın İzmir’den önseçime girme kararı parti içi demokrasi adına çok önemlidir. Aydınlık geleceğimizi kuracak partimizin, genel başkanının önseçime girmesi gelecek nesillere de örnek olacak bir davranıştır. Genel başkanımızı aldığı bu karar sonucu CHP İzmir’de çok daha güçlü çıkacak ve 7 Haziran akşamı başta İzmir olmak üzere tüm yurtta AKP büyük bir şok yaşayacağına inanıyorum, hayırlı olsun” dedi.

“ÖMRÜMÜN SONUNA KADAR BU MÜCADELENİN İÇİNDE OLACAĞIM!”

Ön seçim kararından duyduğu mutluluğu dile getiren Sındır, önseçimin demokratik ve adil bir yöntem olduğunu belirtti. CHP kadrolarının önseçim kararından duyduğu mutluluğu tüm ziyaretlerinde gördüğünü söyleyen Sındır, “Ön seçim tüm partililerimizin beklentisiydi. Karar neticesinde partimizin her kademesine heyecan var. Üyelerimizin takdiriyle milletvekili adayı olurum olmam hiç önemli değil ama özgür, demokratik bir ülkede yaşama mücadelemi ömrümün sonuna kadar sürdüreceğim. AKP iktidarına dur demek için TBMM’de büyük çoğunluğu almamız, iktidarı ele geçirmemiz gerekiyor” dedi.  

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Prof Uysal: Karşıyaka'nın şubeye değil üniversiteye ihtiyacı var
Sonraki Haber "Tüberküloz, tedavi edilmezse ölümcül bir hastalıktır"

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?