ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > Piyanist Nihat Demirkol, İzmirlilerle buluştu

Piyanist Nihat Demirkol, İzmirlilerle buluştu

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Piyanist Nihat Demirkol, İzmirlilerle buluştu

MÜZİKSEV’in vazgeçilmez Mayıs ayı etkinliği Türk Musikisi Piyona gecesinde piyanist Nihat Demirkol, “Hicazdır Aslında Ferah Kahvesi”’nde dinleyicilerini ağırladı.

5 Mayıs Perşembe gecesi dördüncüsü yapılan ve geleneksel hale gelen konserine Demirkol, Ferahfeza makamı ile başladı ve Hicaz’dan Mahura, Nihavend’ten Acem Kürdi ’ye makamlar arasında dolaştı.  Muallim İsmail Hakkı Bey’den Servet Yesari Bey’e, Mustafa Çavuş’tan ve Refik Fersan’a büyük ustaların eserlerinden örnekler sundu.

Piyanist Nihat Demirkol, konserini Ferah Kahvesi’nin neden hicaz olduğunu açıklayan bir sürpriz ile bitirdi. Harmandalı Zeybeğini seslendiren Demirkol, Büyük Zafer’den sonra Mustafa Kemal Atatürk’ün Bel Kahve’de içtiği Ferah Kahvesini hatırlattı, “Ferahfeza değil Hicazdır çünkü Harmandalı Hicazdır” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka’da sabah sporu keyfi
Sonraki Haber Migros'tan Anneler Günü'ne özel fırsatlar

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?