ANA SAYFA > SPOR > Pınar Karşıyaka, omurilik felçlilerine umut olacak

Pınar Karşıyaka, omurilik felçlilerine umut olacak

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Pınar Karşıyaka, omurilik felçlilerine umut olacak

Bu yıl ilk kez Turkish Airlines Euroleague’de mücadele eden Pınar Karşıyaka, Euroleague’in sosyal sorumluluk programı One Team kapsamında Wings for Life World Run koşusuna ve omurilik felçlilerinin tedavisine destek veriyor.

Dünyanın en büyük koşu etkinliklerinden biri olan Wings for Life World Run, dünyanın dört bir yanında omurilik araştırmalarını desteklemek üzere 2016 yılında üçüncü kez koşulacak. 8 Mayıs 2016’da tüm dünyada 34 farklı lokasyonda startı verilecek Wings for Life World Run’ın İzmir’de yapılacak Türkiye ayağına Pınar Karşıyaka da destek veriyor. 8 Mayıs’ta startı verilecek koşuya katılanlar Türkiye saatiyle 14.00’da Wings for Life World Run’a başlayacak. Amaç, omurilik felci nedeniyle koşamayanların sesini tüm dünyaya koşarak duyurmak.

Pınar Karşıyaka takımının Euroleague maçları bilet satışından elde edilen gelirin bir kısmı Wings for Life World Run koşusuna kayıt bedeli olarak aktarılacak ve tekerlekli sandalye koşucularının yarışa kayıt olması için kullanılacak. Toplanan bağışlar, omurilik felcine yönelik araştırmalara kaynak oluşturmakla birlikte, 50 tekerlekli sandalye yarışçısının koşuya katılmasına destek olacak.

Ayrıca Pınar Karşıyaka takımı oyuncuları, özel antrenörler eşliğinde haftada bir kez omurilik felçlisi olan 10 kişiyle birlikte idman yapacak. Kulüp sporcuları, basketbol çalışmaları ve çeşitli antrenmanlarla omurilik felci geçiren kişilerin spora kazandırılması için çalışacak.

Pınar Karşıyaka takım kaptanı İnanç Koç One Team ve Wings for Life iş birliğinin gönüllü elçisi olurken, oyunculardan Kenan Sipahi ile Juan Palacios da ilk antrenmana destek amacıyla katılanlar arasındaydı. Omurilik felci tedavisi gören 10 sporcuyla birlikte gönüllü koşucular İzmir Bostanlı sahilinde birlikte koştuktan sonra, Pınar Karşıyaka takımı oyuncuları ile birlikte basketbol çalıştı.

One Team Elçisi ve Takım kaptanı İnanç Koç proje ile ilgili olarak şunları söyledi: “Euroleague One Team programının en büyük amacı basketbolu kullanarak toplumlar üzerinde gerçek bir sosyal etki yaratmak ve gelişmelerini sağlamak. Tüm kıtayı bir araya getiren bu sosyal sorumluluk projesinde Euroleague kulüpleri bir araya geliyor ve etki yaratacak aktiviteler gerçekleştiriyor. Pınar Karşıyaka olarak, One Team kapsamında Wings for Life World Run’a destek vererek omurilik felci geçirmiş kişilerin spora yönelmesine destek sağlamak istiyoruz.”

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka’nın gençleri Ata’nın huzurunda
Sonraki Haber Haber Bulunamadı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?