ANA SAYFA > GÜNDEM > Karşıyaka’nın gençleri Ata’nın huzurunda

Karşıyaka’nın gençleri Ata’nın huzurunda

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka’nın gençleri Ata’nın huzurunda

Karşıyaka Belediyesi; 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü ve Atatürk Haftası kapsamında 300 öğrenciyi Anıtkabir'e götürdü. Özel tören düzenlendi, mozoleye çelenk konuldu.

Karşıyaka Belediyesi; 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü ve Atatürk Haftası kapsamında 300 öğrenciyi Anıtkabir'e götürdü. Özel tören düzenlendi, mozoleye çelenk konuldu.                              

Bu yıl 3. kez gerçekleştirilen Anıtkabir Gezisi’ne Karşıyaka’daki 16 ayrı lise ile KARGEM'de eğitim gören toplam 300 öğrenci ve görevli öğretmenler katıldı. Bir gece konaklamalı gerçekleştirilen gezide, Ankara’daki önemli yerler de ziyaret edildi. Rehberler eşliğinde gerçekleşen gezi Anıtkabir’den sonra Anadolu Medeniyetler Müzesi, Cumhuriyet’in kuruluş döneminde kullanılan birinci ve ikinci Meclis binaları, Ankara Kalesi ile tarihi mekanlarla devam etti.

Anıtkabir’deki ziyarette duygusal anlar yaşandı. Karşıyaka Belediyesi öncülüğünde hazırlanan programla özel tören düzenlendi. Bahçede bir araya gelen gençler hep birlikte Anıtkabir’i ziyaret etti. Mozoleye çelenk sunulmasının ardından saygı duruşu yapıldı ve hep bir ağızdan İstiklal Marşı okundu. Anıtkabir Anı Defteri'ne de “Karşıyaka Gençliği Atasının İzindedir” yazıldı.

Büyük Önder Atatürk’ün annesini Karşıyakalılara emanet ettiğini belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Bizler için Atatürk sevgisinin ayrı bir önemi var. Atatürk ilkelerine sıkı sıkıya sarılan bir nesil, gelecekte de aynı iradeyle ülkesine sahip çıkacaktır. Gençlerimizin yoğun talepleri doğrultusunda gezimizi gerçekleştirdik. Onların Atatürk’ü daha yakından tanımaları ve onun ışığında aydınlanmaları için çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka’da bombalı eylem hazırlandığındaki bir Işıd’li yakalandı
Sonraki Haber Pınar Karşıyaka, omurilik felçlilerine umut olacak

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?