ANA SAYFA > SPOR > Pınar Karşıyaka Iverson’la yolları ayırdı

Pınar Karşıyaka Iverson’la yolları ayırdı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Pınar Karşıyaka Iverson’la yolları ayırdı

Yeni sezon öncesi kadrosunda yeni bir yapılanmaya giden fakat Colton Iverson’la arasındaki problemi bir türlü çözemeyen Pınar Karşıyaka, sonunda mutlu sona ulaştı.

Yeni sezona yeni bir yapılanmayla başlayan ve adeta kadrosunu sil baştan oluşturan Pınar Karşıyaka, kadrodaki en yüklü sözleşmelerden birine sahip Colton Iverson’la bir türlü yollarını ayıramamış, takımda 7. yabancı konumunda bulunan Iverson yeni sezon öncesi İzmir’e çağırılmak zorunda kalmıştı.

Iverson ile yolları karlı bir şekilde ayırmak için uzun süre sabırlı bir şekilde bekleyen ve adeta taktik savaşı veren Karşıyaka’da yönetim sonunda istediğini elde etti. A.B.D’li pivotun ayrılık sürecinde kulübün karlı çıkacağı bir çözüme ulaşmayı başaran yönetim, bugün oyuncunun İsrail devi Maccabi’ye transferi için anlaşma sağladı. Bu transferin sonucunda menajerlik ücretleri gibi masraflar düşüldükten sonra 160 bin dolar kadar kar edecek olan Karşıyaka, ayrıca oyuncunun yüklü sözleşmesinden de kurtulmuş oldu.

Iverson konusunda sabırla beklediklerini söyleyen Basketbol Şube Başkanı Turgay Büyükkarcı, “Biz kulübümüzün menfaati için çalıştık ve sabırla bekledik, bugün de sabrımızın karşılığını aldık” dedi.

Karşıyaka’nın ayrıca Iverson’la aynı menajere sahip olan Justin Carter’la arasındaki sorunu da çözmeye yakın olduğu öğrenildi. Justin Carter’ın geçen sezon yaklaşık 60 bin dolarlık alacağı ödenmediği için kulübün 300 bin dolarlık bir tazminatla karşı karşıya kaldığını söyleyen Büyükkarcı, “Carter’ın 60 bin dolarlık borcu ödenecek fakat 300 bin dolarlık tazminat için FIBA nezdinde girişimlerimizi sürdürüyoruz. Bu konuda da süreç bizim lehimize işliyor” dedi.

Salahattin Oytun İdel / Karşıyaka Haber - ÖZEL

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Kadızade Zühtü Işıl U-11 Futbol Turnuvası'nda Yamaçgücü şampiyon
Sonraki Haber Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı'nda burs başvuruları başladı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?