ANA SAYFA > EKONOMİ > Petkim’e bilgi güvenliği belgesi

Petkim’e bilgi güvenliği belgesi

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Petkim’e bilgi güvenliği belgesi

Stratejik öneme sahip yatırımlarla büyüyen Türkiye’nin tek petrokimya hammadde üreticisi Petkim, ISO 27001 Bilgi Güvenliği Belgesi’nin sahibi oldu.

ISO 27001; kurumların bilgi altyapılarını belirleyip, olası tehlikeleri analiz ederek risk durumunda nasıl hareket edileceğini belirleyen bir sistem. ‘Bilgi güvenliği’, kurumsallaşmaya önem veren organizasyonlar için entegre yönetim sistemlerinin en önemli parçası olarak tanımlanıyor. Sürdürülebilir büyüme için bilgi ve bilgi kaynaklarının kurumsallaşması, gizliliğinin, bütünlüğünün ve kullanılabilirliğinin sağlanması hedefiyle yol alan Petkim, ‘bilgi güvenliği’ne yatırım yapan dünya şirketleri arasında yerini aldı. Belge başvurusu üzerine yapılan denetim sürecinde, Petkim ölçeğinde faaliyet gösteren bir kuruluşun kısa süre içinde ve geniş kapsamda belgelendirme aşamasına girmiş olması olumlu değerlendirildi.

Bilgi güvenliğinin stratejik önemine değinen Petkim Genel Müdürü Sadettin Korkut, Türkiye’nin ilk halka açılan şirketlerinden biri olduklarını belirterek, “Hissedarlarımıza karşı sorumluluklarımızın gereği olarak bilgi güvenliği en çok önem verdiğimiz sistem standartlarından biri. Tüm entegre yönetim sistemi standartlarına uygun çalışmak şirketimizin tüm personelinin benimsediği rutin iş akışını oluşturuyor”  dedi.

Petkim’de düzenlenen törende konuşan TSE Genel Sekreteri Üzeyir Karagöz, “Petkim standardizasyon konusunda Türkiye’de ilk sırada. Dünya ölçeğinde de önemli bir yere sahip. Dünya artık yeni bir süreçte, bilgi güvenliği çok büyük önem kazandı. Petkim sektöründe tek üretici olmasına rağmen, bu belgeleri alarak sorumluluklarını fazlasıyla yerine getiriyor. Böylece uluslararası firmalar arasında da kendine önemli yer ediniyor.” ifadelerini kullandı.

Petkim, PEYS-Petkim Entegre Yönetim Sistemi kapsamında, ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi, ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi, ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi, TS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi, TS ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi belgelerine sahip bulunuyor.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber AKGİAD sektörü tek çatı altında toplayacak
Sonraki Haber Kaf Kaf'ta Menemen Stadı hayali suya düştü

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?