ANA SAYFA > İZMİR > Patates üreticisine bir destek de Büyükşehir'den

Patates üreticisine bir destek de Büyükşehir'den

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Patates üreticisine bir destek de Büyükşehir'den

Geçtiğimiz hafta Ödemiş'i ziyaret ederek üreticinin sorunlarını dinleyen ve 800 ile 1000 ton arasında patates alımı sözü veren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, bu rakamın 1.350 tona çıkarılması talimatı verdi. 10’ar kiloluk paketler halinde hazırlanacak patatesler ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yerelde kalkınma ve üreticinin desteklenmesi için hayata geçirdiği çalışmalara bir yenisini daha ekledi. Bugüne kadar çeşitli kooperatiflerden yaklaşık 224 milyon liralık alım yapan Büyükşehir Belediyesi, son dönemde kriz içinde olan patates üreticisinin yardım çığlığını duydu. İzmir’in yerel yönetimi, patates hasat sezonunun başladığı günden bu yana fiyatların dip olması nedeniyle zor durumda olan üreticilerden toplam 1.350 ton (1 milyon 350 bin kilogram) patates alacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yasaların tarım ve hayvancılığı desteklemek için verdiği yetkiye dayanarak; S.S. Gereli Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi bünyesindeki Gereli Kooperatifi, Kaymakçı Kooperatifi, Çaylı Kooperatifi, Gölcük Kooperatifi ve Bozdağ Kooperatifi'nden 1000 ton, S.S. Bademli Fidancılık Tarımsal Kalkınma Kooperatifi bünyesindeki Bademli Kooperatifi, Kayaköy Kooperatifi, Adagüme Kooperatifi, Ovakent Kooperatifi ve Üçkonaklar Kooperatifi’nden de 350 ton patates alarak zor durumda bulunan üreticiye destek olacak. Büyükşehir Belediyesi, aldığı patatesleri 10’ar kilogramlık paketler halinde, önümüzdeki günlerden itibaren gıda kolileri ile birlikte ihtiyaç sahibi vatandaşlara ve Süt Kuzusu projesinden yararlanan vatandaşlara dağıtacak.

Başkan açıklamıştı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 3 Haziran'da CHP milletvekilleri, il yönetimi, ilçe belediye başkanları ve meclis üyeleriyle birlikte Ödemiş'i ziyaret ederek patates üreticilerinin sorunlarını yerinde dinlemişti. Başkan Kocaoğlu, orada yaptığı açıklamada, krizi çözmek için çalıştıklarını ve üreticilerden 800 ile 1000 ton patates alımı yapacaklarını müjdelemişti. Başkan Kocaoğlu'nun bu açıklamasından tam bir hafta sonra Belediye harekete geçerek patates alımını başlattı.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İzmir'e şehit ateşi düştü
Sonraki Haber Kocaoğlu'ndan katı atık tesisi çağrısı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?