ANA SAYFA > EĞİTİM > Özel okul tercihinde büyük artış

Özel okul tercihinde büyük artış

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Özel okul tercihinde büyük artış

18 milyona yakın öğrenci ve yaklaşık 900 bin öğretmen 2015-2016 eğitim öğretim yılına başladı. Bu yıl Devlet tarafından verilen teşvikler ve özel okulların sağladığı burslarla özel eğitim kurumlarını tercih eden öğrenci sayısında büyük bir artış görüldü.

Bu artışın beklenen bir sonuç olduğunu ve gelecek yıllarda bu büyümenin çok daha fazla olacağını belirten Mektebim Kurucusu Ümit Kalko, “Özel eğitim kurumlarını tercih eden öğrenci sayısında bu yıl büyük bir artış gerçekleşti. Bu artışta, Milli Eğitim Bakanlığı’nın verdiği eğitim desteğinin, dershanelerin dönüşüm süreciyle artan özel eğitim kurumu sayısının ve verilen burs oranlarındaki artışın etkisi görülmektedir. Özel eğitim kurumlarının sayısındaki artış rekabetle birlikte eğitim kalitesinin de artmasına olanak sağlayacaktır. Ayrıca eskiden özel eğitim kurumları lüks kavramlar arasında yer alırken kurumların sayısının artmasıyla birlikte her bütçeye uygun eğitim kurumlarını görmek mümkün olacak ”dedi.

Okul öncesi eğitime verilen önemin arttığını belirten Kalko, “Anaokulundan itibaren özel eğitim kurumlarına kayıt yaptıran öğrenci sayısında önemli bir büyüme görüyoruz. Anaokulunda özel eğitim kurumunu tercih eden öğrenci ve veliler, kurumlar iyi eğitim ortamları sunduğu, nitelik ve nicelik bakımından eş zamanlı olarak büyüme gösterdiği müddetçe liseye kadar aynı özel okulları tercih ederek eğitimlerine devam edecekler. 2015-2016 eğitim öğretim yılında özel okul sayısındaki artışla birlikte alt yapısı sağlam temeller üzerine kurulu, eğitim ortamları, eğitim içerikleri, yabancı dil eğitimi, teknoloji kullanımı iyi olan kurumların nitelik ve nicelik bakımından da sağlıklı bir büyüme göstereceğini, bu özelliklere sahip olmayan kurumların ise sektör dışında kalacağını” belirtti.

Yeni açılan özel eğitim kurumlarının zor bir dönem geçireceğini dile getiren Kalko, “ Bu süreçte yeni açılan özel okullar içerisinde alt yapısını sağlam temeller üzerine oturtabilen kurumlar önemli başarılara imza atacak ve iyi bir yıl geçirecekler. Fakat bu değişim sürecinde alt yapısını tam anlamıyla kuramamış asıl işi eğitim olmayan ve sektör dışından eğitime yatırım yapan kurumlar zor bir yıl geçirerek başarısız olacaklar. Çünkü eğitim önemli bir iş. Ya eğitimden kazandığınızı eğitime yatıracak ve sadece bu sektörde var olacaksınız, ya da bu işi yapmayacaksınız. Bir eğitim kurumu sahibi ve eğitim girişimcisi olarak sektörde başarının bu şekilde geleceğini düşünüyorum. Bir kurumun başarısını ölçebileceğiniz kriterler mevcut. Öncelikle öğrencilerin sınav ve sosyal hayattaki başarılarına, sonra özel eğitim kurumunda okuyan öğrencilerin bir sonraki yıl aynı kurumdaki kayıt yenileme oranlarına ve öğretmenlerin kurumlarda sözleşmelerini yenileyip yenilemediklerine bakmanız yeterli olacaktır. Bu oranlar yüksek ise o özel eğitim kurumu başarılıdır ve sektörde varlığını sürdürecektir. Özel eğitim kurumlarını tercih eden öğrenci sayısındaki artış önemli bir gelişmedir. Ülke olarak koyduğumuz büyüme hedefine doğru iyi adımlar attığımızı gösteriyor” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Sarıca: Müzemize yeni bir kupa daha istiyoruz…
Sonraki Haber Karşıyaka’da Bilim Şenliği yapılacak

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?