ANA SAYFA > GÜNDEM > Karşıyaka’da Bilim Şenliği yapılacak

Karşıyaka’da Bilim Şenliği yapılacak

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka’da Bilim Şenliği yapılacak

Bilimsel çalışmaları toplumun her kesimine yaymak ve küçük yaştakileri özendirmek isteyen Karşıyaka Belediyesi, 9- 10 Ekim tarihleri arasında Bilim Şenliği düzenleyecek.

Mavişehir Bilim Müzesi'ndeki şenlikte günlük yaşam ve bilimsel teknikler bir araya getirilecek. Başkan Akpınar, “Bilimi toplumun geneline yayma düşüncesindeyiz” dedi.

Karşıyaka Belediyesi ile Bahçeşehir Koleji tarafından ortaklaşa düzenlenen ve TÜBİTAK tarafından desteklenen Karşıyaka Bilim Şenliği 9- 10 Ekim tarihleri arasında, Mavişehir’deki Bilim Müzesi’nde gerçekleştirilecek. Şenlik sayesinde; bilim insanlarıyla, bilime ilgi duyan her yaştan çocuk ve yetişkinler bir araya getirilerek, günlük yaşam ve halk kültürü ile bilimsel tekniklerin kaynaştırılması sağlanacak. Şenliğe iki gün boyunca 3 binden fazla çocuk ve yetişkin katılacak. Aileler ve bilim insanları tarafından ilgiyle karşılanan şenlik, geleneksel hale getirilecek.

Hazırlıkları tamamlanan Bilim Şenliği Projesi kapsamında, toplam 69 tane etkinlik gerçekleşecek. Bilim iletişiminin sağlanması, bilimsel bilginin geniş toplum kitlelerine ulaştırılması ve bilim-teknoloji arasındaki etkileşimin kavratılması için sergi, sahne şovları, gösteri, atölye/laboratuvar çalışmaları, tematik bilim oyunları, yarışmalar, söyleşiler gibi etkinlikler düzenlenecek. Başta küçük yaştakiler olmak üzere, tüm katılımcıların; etkinlikler yoluyla temel bilimsel olguları fark etmeleri, merak duygularının, araştırma, sorgulama ve öğrenme isteklerinin tetiklenmesi amaçlanacak. Etkinliklere akademisyenler rehberlik edecek.

Bilimi çocuklara sevdirmek ve toplumun geneline yaymak istediklerini belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Çocuklarımıza ve gençlerimize bilimi hem öğretmeyi hem de öğretirken eğlenmelerini amaçlıyoruz. Dünya’daki ve Avrupa'daki, bilim ve teknolojiden geri kalmamalıyız. Bu sebeple de bilimi toplumun geneline yayma düşüncesindeyiz. Tüm Karşıyakalıları, ücretsiz etkinliklere bekliyoruz” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Özel okul tercihinde büyük artış
Sonraki Haber İzmir'de enflasyon yine Türkiye ortalamasının üzerinde

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?