ANA SAYFA > EĞİTİM > Özel eğitim öğrencileri ellerini yıkamayı, dişlerini fırçalamayı öğrendi

Özel eğitim öğrencileri ellerini yıkamayı, dişlerini fırçalamayı öğrendi

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Özel eğitim öğrencileri ellerini yıkamayı, dişlerini fırçalamayı öğrendi

Karşıyaka Sağlıklı Yaşam Kulübü öncülüğünde özel eğitim öğrencileri bulaşıcı hastalıklardan korumaya dikkat çekmek için ellerini yıkadı. Dişlerini fırçaladı.

Karşıyaka Özel Eğitim ve Karşıyaka İş Uygulama Merkezi’ndeki yüzü aşkın öğrenciye bulaşıcı hastalıklardan korunma amacı ile ellerini doğru yıkama, ağız ve diş sağlığı için de doğru diş fırçalama öğretildi. Karşıyaka İlçe Sağlık Müdürlüğü’nden Dr. Duygu Başkırt tarafından okulun seminer salonunda toplanan özel eğitim ve iş okulu öğrencilerine el yıkama sunumu gösterisinden sonra lavaboda el yıkama anlatıldı. Öğrencilere diş fırçası ve diş macunları dağıtıldı, lavabo başında dişlerin nasıl fırçalanması gerektiği anlatıldı.

Etkinlikte; Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel, Karşıyaka İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa İslamoğlu, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Yıldıray Çığırgil,Karşıyaka Özel Eğitim ve Karşıyaka İş Uyulama Merkezi Müdürü Abdullah Bulut, Müdür Yardımcısı Fidan Gül Sürekli, öğretmenler ve öğrenciler bulundu.

Kaymakam Yücel “Hastalıkların önlenmesi, hastalığın tedavisinden daha kolay”

Kaymakam Yücel, yapılan çalışmanın çok anlamlı olduğunu belirterek, Hastalıkların önlenmesi, hastalığın tedavisinden daha kolay olduğunu, çocuklarımızın ve gençlerimizin erken yaşlarda hastalıklara karşı önlem alınmasının önemli olduğunu söyledi. Kaymakam Yücel “Bu özel gençlerimizin her zaman yanında olacağız. Bizim için çok değerliler. Bu çalışmada emeği geçen herkesi kutluyorum…” dedi.

Çalışmalar sırasında Kaymakam Yücel ve beraberindekiler öğrenciler ile sohbet etti. Öğrencileri kırmayarak bol bol hatıra fotoğrafı çektirdiler. 

50 bin üyeli kulüp

Karşıyaka’da beş yıl önce İlçe Sağlık ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kurulan ve Türkiye’de ilk olan “Sağlıklı Yaşam Kulüpleri’nin50 bine yakın öğretmen ve öğrenciden oluşan üyesi bulunuyor. Karşıyaka Sağlıklı Yaşam Kulübü, Karşıyaka’daki tüm okullarda, son zamanlarda artan grip gibi bulaşıcı hastalıklardan korunmada el yıkamanın önemini belirtmek amacı ile “El Yıkama Etkinliği” ile ellerini sabunla yıkatıyor.

İlçe Milli Eğitim Müdürü İslamoğlu, sağlıklı, bilinçli nesiller yetiştirmenin temel ilkeleri olduğunu söyledi. İlçe Sağlık Müdürü Dr. Çığırgil ise sağlıkta hijyenin önemine değinerek, son zamanlarda artan grip gibi bulaşıcı hastalıklardan korunmada el yıkamanın önemini anlattı.

Haber, fotoğraf: Yılmaz DURMAZ (www.karsiyakahaber.com / ÖZEL)

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Kendi adını taşıyan okulda, ölümünün 2. yılında lokma dökülerek anıldı
Sonraki Haber Bostanlıspor futbolda Oral ile devam...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?