ANA SAYFA > EĞİTİM > Özel Ege Lisesi’nden KİTVAK’a destek

Özel Ege Lisesi’nden KİTVAK’a destek

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Özel Ege Lisesi’nden KİTVAK’a destek

Öğretim yılı boyunca Okul Aile Birliği’nin önderliğinde öğrenci, idareci, öğretmen ve velileriyle el ele verip çeşitli toplum hizmeti çalışmaları gerçekleştiren Özel Ege Lisesi’nde, farklı organizasyonlardan elde edilen 17 bin lira KİTVAK’a (Kemik İliği Transplantasyon ve Onkoloji Merkezi Kurma ve Geliştirme Vakfı) bağışlandı.

Vakıf yönetimine sembolik hediye çeki verilirken, Okul Müdürü Sibel Şenol, “Çocuklarımızı hayatın tüm renklerini görebilen, duyarlı bireyler olarak yetiştirmek için çabalıyoruz” dedi.

Bir öğrencilerini kanser nedeniyle kaybettikleri 2008 yılında KİTVAK’la tanışan Özel Ege ailesi, o yıldan itibaren vakfı sosyal sorumluluk projelerine dahil etti. 2014/2015 öğretim yılı başında etkinliklerinden elde edilecek gelirlerin KİTVAK’ın Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi Kampusü’nde yapımı süren Hasta ve Hasta Yakınları Konukevi projesine aktarılması kararı alındı. Bu karar üzerine Okul Aile Birliği üyeleri bir dizi proje geliştirdi. Veliler bir taraftan öğrenciler diğer taraftan takı yapmayı öğrendi, keçe ve değişik malzemelerden süs eşyaları gibi ürünler üretti, gıda kermesleri düzenledi. Hem üretip hem ürettiklerini satın alan öğrenci ve veliler yıl boyunca bu etkinliklerden toplam 17 bin lira gelir sağladı. Bağışın temsili bir hediye çekiyle Vakıf yönetimine sunumu için okul müdürleri Aylin Musluoğlu ve Sibel Şenol ev sahipliğinde tören düzenlendi. Damdan düşenin halini anlamak için damdan düşmenin gerekmediğini belirten Vakıf Başkan Soncul herkesi toplumun ortak sorunlarının çözümüne katkıda bulunacak projelere destek olmaya çağırdı. DEÜ Kampusü’ndeki konukevinin ince iş ihalesini yaptıklarını kaydeden Soncul, “Özel Ege Lisesi, Vakfımıza yıllardır katkıda bulunuyor ve destekliyor. Herkesin çabası ve desteği çok önemli ama özellikle öğrencilerin desteği çok daha önemli. Küçük yaşta sosyal sorumluluk projelerinde yer alan öğrenciler, büyüdüklerinde bizlerin yerlerini alacak ve topluma hizmet bayrağını taşıyacaklar. Çok teşekkür ediyoruz” dedi.

 Özel Ege İlköğretim Kurumu Müdürü Sibel Şenol bir öğrencilerinin kaybının ardından KİTVAK’ı tanıdıklarını hatırlattı. Şenol, “Bazı zamanlarda her şey sorunsuz ve dümdüz gitmiyor. Sistem bir anda insan için ters dönebiliyor. Böyle zamanlarda insanların yardımına koşan kurumlar var. KİTVAK da bunlardan birisi. Bu kurumlara destek vermek de görevimiz. Üstelik bu destekler sağlanırken, öğrencilerimiz sosyal sorumluluk projelerinde yer alıyor.  Çocuklarımızı hayatın tüm renklerini görebilen, duyarlı bireyler olarak yetiştirmek için çabalıyoruz. Emeği geçen herkese ve özellikle Okul Aile Birliğimize çok teşekkür ederim” diye konuştu. .

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Pınar Karşıyaka-Fenerbahçe Ülker biletleri satışa çıkıyor
Sonraki Haber Gazeteci Alasya’nın adı ölümsüzleşti

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?