ANA SAYFA > İZMİR > Gazeteci Alasya’nın adı ölümsüzleşti

Gazeteci Alasya’nın adı ölümsüzleşti

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Gazeteci Alasya’nın adı ölümsüzleşti

Geçtiğimiz yıl vefat eden deneyimli spor yazarı Gazeteci Süleyman Alasya’nın adı doğup büyüdüğü Kahramanlar Semti’ndeki bir parkta yaşatılacak.

Konak Belediyesi’nin Haziran ayı olağan meclis toplantısı, Belediye Başkanı Sema Pekdaş yönetiminde gerçekleşti. İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda yapılan toplantıda Haziran ayı teması ‘Kentte Gönüllü Var’ olarak belirlendi. Meclis oturumunu yöneten Başkan Pekdaş, yerel yönetimlerin kentlilik bilincini oluşturmak gibi bir görevi de bulunduğunu belirterek, katılımcı demokrasinin her alanda gelişmesi için katkı koymak istediklerini söyledi. Mart ayından bu yana her ay bir tema belirlediklerini dile getiren Pekdaş, “Her ay bir tema belirliyoruz ve etkinliklerimizi bu tema çerçevesinde gerçekleştiriyoruz. Amacımız kentle ilgili duyarlılıkları, farklılıkları ve farkındalıkları geliştirmeye yönelik çalışmalar yapmak. Arkadaşlarımız bu ay için de; ‘Kentte Gönüllü Var’ temasını işlemek istediler. Gönüllülük, katılımcı demokrasinin vazgeçilmezidir. Bu nedenle gönüllülüğün gelişmesi, katılımcı demokrasinin her alanda egemen olmasına yönelik biz de kentimizden bir katkı koyalım istedik” dedi. Temanın tanıtımını içeren videonun meclis üyelerine izletilmesinin ardından yapılan oylama sonunda ‘Kentte Gönüllü Var’ teması Haziran ayı teması olarak belirlendi.  Meclis üyelerinin oy birliğiyle kabul ettiği tema çerçevesinde, Haziran ayı boyunca gönüllülük bilincini ön planda tutan bir dizi etkinlik düzenlenecek. Konak Kent Konseyi ile birlikte yürütülecek etkinlikler ile kentlilik bilincinin geliştirilmesi amaçlanıyor.

ADI YAŞATILACAK

Konak Belediyesi Haziran ayı meclis toplantısında ayrıca 1 yıl önce yaşamını yitiren usta spor yazarlarından Gazeteci Süleyman Alasya’nın adının doğup büyüdüğü Kahramanlar Semti’ndeki bir parka verilmesi konusunda hazırlanan önerge de görüşüldü. Başkan Pekdaş, Süleyman Alasya’nın İzmirlilerin çok yakından tanıdığı bir isim olduğunu belirterek, “Süleyman Alasya hem spor çevrelerinin hem gazetecilerin hem de İzmir kamuoyunun çok yakından tanıdığı bir isimdir. Bir yıl önce kendisini kaybettik. Bunun üzerine gazeteci arkadaşları Süleyman Alasya’nın isminin yaşatılmasını, bir parka adının verilmesini bizden talep ettiler. Bir araştırma yaptık ve Kahramanlar’da Süleyman Alasya’nın spor yaptığı, yürüyüş yaptığı 1421 Sokak Yanı Parkı’nı belirledik. O parkın yanında Türkiye’nin önemli spor adamlarından Nevzat Güzelırmak’ın da adının yer aldığı başka bir park var. Hem Nevzat Güzelırmak’ın hem de Süleyman Alasya’nın isimleri birarada yaşasınlar istiyoruz” dedi.  Yapılan oylama sonunda 1421 Sokak Yanı Parkı’nın adı oy birliğiyle ‘Süleyman Alasya Parkı’ olarak değiştirildi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Özel Ege Lisesi’nden KİTVAK’a destek
Sonraki Haber Gençler, Ilıca Plajı için kolları sıvadı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?