ANA SAYFA > EĞİTİM > Oyun tutkusu koltuk tasarlattı

Oyun tutkusu koltuk tasarlattı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Oyun tutkusu koltuk tasarlattı

Size özel tasarlanmış koltuğunuzla Playstation’da rekorlar kırmak da mümkün, aynı zamanda içine çocuğunuzun oyuncaklarını sakladığınız penguen koltuğunuzu istediğiniz yere kolayca taşımak da. İzmir Üniversitesi İçmimari ve Çevre Tasarımı Bölümü öğrencileri tarafından neon renklerde tasarlanan bu mobilyalar her evde kendine bir yer bulacak.

Küçülen yaşam alanlarının aksine artan ihtiyaçlara gençlerin zevklerine uygun renklerde yanıt arayan İzmir Üniversitesi İçmimari ve Çevre Tasarımı Bölümü üçüncü sınıf öğrencileri, bahar şenliği kapsamında açtıkları sergi ile büyük beğeni topladı. Mütevelli Heyet Başkan Yardımcısı Selim Doğanata, Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemal Arkon, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Ulufer Teker ile akademisyenler ve öğrencilerin katıldığı açılışta kurdeleyi Mobilya Tasarım dersi koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Işıl Duman ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selma Şekerci kesti. Şekerci açılış sonrası Yrd. Doç. Dr. Işıl Duman’a teşekkür plaketi takdim etti. Tasarımcı öğrencilerden mobilyalar hakkında bilgi alan Rektör Prof. Dr. Kayhan Erciyeş, bir İçmimarın çalışma ihtiyaçlarına özel olarak tasarlanan masada öğrencilerle birlikte fotoğraf çektirdi.

Tasarımların patenti alınacak

Dolaba dönüşen ütü masası, tabure görünümlü ayakkabılık, konsol oyunlarına özel koltuk ve aynı zamanda oyuncak dolabı olan penguen koltuk gibi parçaların tasarımı için mobilya ustaları ile birlikte çalışan öğrencilerin İçmimarinin uygulamasına yönelik önemli bir çalışmaya imza attığını vurgulayan Yrd. Doç. Dr. Işıl Duman, “Gittikçe daralan alanlarda yeni nesil artık daha pratik ve az yer kaplayan, kendi kullanımlarına uygun mobilyalar görmek istiyor. Zaten çalışmamızın çıkış noktası da her öğrencinin kendi yaşam alanında bir sorun ve buna çözüm olabilecek bir mobilya tasarlamasıydı. O nedenle tasarımlarda gençlerin enerjisini açığa çıkaran neon renkler öne çıktı. Örneğin Playstation koltuğu daha önce hiç düşünülmemiş bir tasarım. Kendinden yola çıktığı için, kendi oyun oynarken ki hareketlerini analiz ederek ürettiği bu koltuğun patentini alması için de çalışacağız” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka'da atıklar ekonomiye kazandırılıyor
Sonraki Haber Bornova Belediyesi'nden yağış mağdurlarına yardım eli

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?