ANA SAYFA > İZMİR > Bornova Belediyesi'nden yağış mağdurlarına yardım eli

Bornova Belediyesi'nden yağış mağdurlarına yardım eli

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Bornova Belediyesi'nden yağış mağdurlarına yardım eli

İzmir’de önceki gün öğle saatlerinde aniden bastıran yoğun yağış bazı bölgelerde ciddi hasarlara neden oldu.

Son 64 yılın Mayıs ayı yağış rekoru yarım saat içinde kırılırken ne çok yağış ise metrakereye 62.4 kilogram ile Bornova’da düştü. Büyükşehir ve Bornova Belediyeleri zarar gören bölgelerde hasar tespit çalışması yaptı. Vatandaşların zarar gören eşyaları Bornova Belediyesi Sosyal Yardım Yönetmeliği kapsamında değerlendirilip gerekli yardımlar yapılacak. Ayrıca ziyaret edilen evlerin tümüne temizlik malzemesi de dağıtıldı.

İzmir’de önceki gün son 64 yılın Mayıs ayı yağış rekoru kırıldı. En fazla yağış ise metrekareye yarım saatte 62.4 kilogram ile Bornova’ya düştü. Kısa sürede gerçekleşen rekor yağış nedeniyle bazı bölgelerde hasarlar meydana geldi. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Bornova Belediyesi, sel felaketi sonrası yağış mağdurlarına yardım eli uzattı.

Zarar gören ailelere belediye yardımı

Belediye ekipleri, yarım saat süren şiddetli sağanak yağışta hasar meydana gelen evlerde zarar tespit çalışması yaptı. Mobilyadan beyaz eşyaya zarar gören ya da kullanılamaz hale gelen tüm eşyalar fotoğrafları çekilerek tek tek kayıt altına alındı. Yapılan tespitler doğrultusunda vatandaşların zarar gören eşyaları Bornova Belediyesi Sosyal Yardım Yönetmeliği kapsamında değerlendirilip gerekli yardımlar yapılacak. Ayrıca, ziyaret edilen tüm evlere temizlik malzemesi de dağıtıldı.

Vatandaşın yanındayız

İzmir genelinde en çok yağışı Bornova’nın aldığına dikkat çeken Bornova Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Önceki gün şiddetli yağışın olumsuz etkilerini gidermek için Büyükşehir Belediyemiz ve İZSU ile birlikte hemen harekete geçip gerekli çalışmaları yapmıştık. Daha sonra ise eşyaları zarar gören vatandaşlarımıza yapılacak yardımlar için hasar tespitlerini gerçekleştirdik. Elimizden geldiğince zararları karşımaya çalışacağız. Biz iyi günde de kötü günde de her zaman vatandaşlarımızın yanında olacağız” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Oyun tutkusu koltuk tasarlattı
Sonraki Haber Çıray: Türkiye'yi yönetenler azgınlık nankörlük içindeler

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?