ANA SAYFA > GÜNDEM > Örnekköy'e modern Polis Merkezi Amirliği

Örnekköy'e modern Polis Merkezi Amirliği

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Örnekköy'e modern Polis Merkezi Amirliği

Örnekköy Mahallesi sınırları içerisinde yer alan ve 2013 Yılı Şubat Ayında Karşıyaka Belediyesi Meclisi tarafından İl Emniyet Müdürlüğüne tahsis edilen taşınmaz üzerine toplam 2155 metrekare olarak Modern Polis Merkezi Amirliği inşa edilecek.

Örnekköy Yeni Polis Merkezi Amirliği İnşaatının Temel Atma Törenine İzmir Valisi Mustafa Toprak, İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, emniyet mensupları, Örnekköy Mahallesi Muhtarı Avni Yüksel, basın mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Temel atma töreninde konuşma yapan Vali Toprak; “Örnekköy’e bu güzel yatırımın hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Burada muhtar kardeşimiz ve yöre sakinleri var, buraya polis merkezinin yapılmasının mahalleliye ve burada yaşayan insanlarımıza bir güven sağladığını da biliyoruz.Emniyet Genel Müdürlüğümüz, güvenlik birimlerimiz son yıllarda büyük mesafe aldı ve mobil karakol dahi yapılarak vatandaşımızın ayağına işlemlerimizin görülmesi için gidiyoruz. Bir süre önce çıkan bir genelge vardı.  Artık vatandaşlarımızı üzmeden, yormadan onların polisle olan irtibatlarında ve işlemlerinde zorlukla karşılaşmaması için evlerine kadar, iş yerine kadar gidip onların bir istişare yapılması durumu var ise, bilgisine başvurulması gerekiyorsa onların ayaklarına kadar gidiyoruz. Devlet olmanın gereği de budur, vatandaş odaklı bakmanın anlamı da budur diye düşünüyorum. Devletimiz vatandaşları ile bir ve beraber geleceğe yürümesi gerekiyor, Devletimiz ne kadar güçlü ise vatandaşımız o kadar güçlü, vatandaş ne kadar mutlu ve müreffeh ise Devletimizin geleceği de o kadar sağlam temellere daha iyi bir şekilde gidebilir.Şüphesiz ki Emniyet teşkilatımızın yapılanmasında müdürlüklerimiz, polis merkezi amirliklerimiz değişik birimlerimiz var, buradaki bu polis merkezinin bir anlamda önemli bir görevi de icra edecek olacağını biliyorum. Bizler ne kadar iyi anne, baba, iyi fertler olursak olalım ne kadar iyi yönetirsek yönetelim suç ve suçluluk insanlık var olduğu sürece devam edecektir.   Önemli olan suç ve suçluluk gelişmeden önleme refleksini ortaya koyabilme, anında insanların gelecekte bir sıkıntı yaşamaması adına önleyebileceğimiz, öteleyebileceğimiz, ortadan kaldırabileceğimiz ve hepimizin yüreğini burkan hadiseler var ise ortadan kaldırmaktır." diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından, kurban kesilip dualar okunduktan sonra temel atma töreni gerçekleştirildi.Yüklenici firma tarafından 2017 biteceği duyurulan Örnekköy Yeni Polis Merkezi Amirliği inşaatının Vali Toprak’ın yüklenici firmayla yaptığı görüşmeler neticesinde teslim tarihi 05.12.2016 saat 14.00 olarak öne çekildi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyakalılar yeni yıla indirimlerle girecek
Sonraki Haber Pınar Karşıyaka'dan yine bilet kampanyası...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?