ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > Orkestra Şefleri Karşıyaka'da yetişecek

Orkestra Şefleri Karşıyaka'da yetişecek

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Orkestra Şefleri Karşıyaka'da yetişecek

Karşıyaka’yı “sanatın başkenti” yapma hedefiyle Türkiye'nin ilk “kadrolu Oda Orkestrası”nı kuran Karşıyaka Belediyesi, geçen yıl başlattığı Orkestra Şefliği ile Yaylı Çalgılar ve Oda Müziği Masterclass eğitimlerini bu yıl ikinci kez düzenliyor.

Türkiye’de ilk kez bir belediye himayesinde, geleceğin orkestra şefleri ve sanatçılarına hızlandırılmış eğitim vermek adına başlatılan eğitimler kapsamında, usta sanatçılar, bilgi ve tecrübeleriyle genç yeteneklerin yolunu aydınlatacak, klasik müziğe yeni şefler kazandırılacak.
Karşıyaka Belediyesi Oda Orkestrası (KODA) bünyesinde verilecek eğitimler, 17- 29 Ağustos tarihleri arasında, Hikmet Şimşek Sanat Merkezi'nde yapılacak. İlk etapta Dünyaca ünlü Orkestra Şefi Rengim Gökmen, 7 gün boyunca katılımcılara temel şeflik tekniklerini çalıştıracak. İkinci kısımda ise 'Yaylı Çalgılar ve Oda Müziği Masterclass Programı gerçekleştirilecek. Cihat Aşkın, Hakan Şensoy, Feza Gökmen, Oğuzhan Kavruk, Prof. Ani Schnarch ile Prof. Itzhak Rashkovsky gibi klasik müziğin usta isimleri eğitim verecek.
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Karşıyakamızı her alanda olduğu gibi sanatta da bir dünya markası haline getirmek için çalışıyoruz. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Sanatsız kalan bir milletin, hayat damarlarından biri kopmuş demektir’ anlayışını rehber edinerek sınırları aştık; her yerde, herkes için sanat dedik. Bu ülkeye, uluslararası organizasyonlarda adımızı gururla, başarıyla temsil eden 'kadrolu' bir Oda Orkestrası kazandırdık. Şimdi eğitim programlarımızla hizmet bayrağını daha da ileriye taşıyor, bir ilçe belediyesi olarak sanatta devrim niteliğinde bir projeye öncülük ediyoruz. Karşıyakamızı ve ülkemizi sanatın ışığıyla aydınlatmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Yine pazar, yine su kesintisi...
Sonraki Haber Karşıyaka Mahmut ile anlaştı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?