ANA SAYFA > SAĞLIK > Onkolojide Hastaya Özel Tedavi Planlanmalı

Onkolojide Hastaya Özel Tedavi Planlanmalı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Onkolojide Hastaya Özel Tedavi Planlanmalı

Ege Onkoloji Radyoterapi Merkezi doktorlarından Radyasyon Onkoloji Uzmanı Dr. Çimen Akçay, kanser tedavisinde standart değil hastaya özel tedavi planlanması gerektiğini söyledi.

Kahramanlar'daki Ege Onkoloji Radyoterapi Merkezi doktorlarından Radyasyon Onkoloji Uzmanı Dr. Çimen Akçay, kanser tedavisinin planlanmasının önemli olduğunu belirterek,  ‘’Kanser son yıllarda gerek teşhis gerekse tedavi olanaklarına karşın en çok ölüme yol açan hastalıklar arasında ikinci sırada yer almaktadır. Kanserle mücadelede 3 ana tedavi şekli bulunuyor; cerrahi, radyoterapi ve kemoterapi. Bu üç tedavi şekli kişinin ve hastalığının özelliğine göre önem ve öncelik sırasına sokularak tedaviler yapılmaktadır. Kimi hastalarda tek başına cerrahi, radyoterapi veya kemoterapi yeterli iken sıklıkla gereken ise kombine eşzamanlı iyi düzenlenmiş tedavilerdir. Kanser tedavisi konusunda öncelik verilmesi gereken hedef her hastaya standart tedavi verilmesi yerine her bireyin özelinde tedaviyi planlamaktır’’ dedi. 
 
KANSER HÜCRELERİNİN DNA’LARINA ZARAR VERİRLER
 
"Radyoterapi hastalığın tedavi edilmesi için radyasyonun, genellikle X-ışınlarının, kullanılması anlamına gelmektedir" diyen Dr. Akçay, şu bilgileri verdi:  "X-ışınları 1895 yılında keşfedilmiştir ve bu tarihten itibaren radyasyon teşhis ve tanı (röntgen) ve tedavi (radyoterapi) amacıyla tıpta kullanılmaktadır. Kansere sahip 10 hastanın yaklaşık 4’ü  tedavisinin bir parçası olarak radyoterapi almaktadır. Radyoterapi, tedavi alanındaki kanser hücrelerinin DNA’larına zarar vererek onları yok eder. Normal hücreler de radyasyondan etkilenmelerine rağmen kanser hücrelerine nazaran kendilerini daha iyi onarmaktadırlar. Radyoterapiyi genellikle bir kaç gün ya da zarar görmüş olan sağlıklı hücreler genellikle vücudun tamir mekanizmalarının bir parçası olan yeni hücrelerle yer değiştirirler. Bu durum hücrenin tipine ve radyasyonun dozuna bağlı olarak değişir" 
PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Kilo verdiler altını kaptılar
Sonraki Haber Kaf Kaf'ın gol umudu Necati

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?