ANA SAYFA > İZMİR > Kilo verdiler altını kaptılar

Kilo verdiler altını kaptılar

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Kilo verdiler altını kaptılar

Konak Belediyesi Spor Müdürlüğü’nce üç ay önce ‘Ver kiloyu al altını’ sloganıyla duyurulan yarışma sayesinde yarışmaya katılan 578 kadın toplamda 976 kilo zayıfladı.

Konak Belediyesi’nin kadınları spora teşvik etmek ve motivasyonlarını artırmak amacıyla hayata geçirdiği,  ‘Ver kiloyu al altını’ sloganlı kilo verme yarışmasının kazananları belli oldu.  8 Aralık’ta ilk kilo tartımı yapılarak başlanan yarışmaya Konak Belediyesi’nin 7 spor merkezinden toplam 578 kadın katıldı. Yarışma öncesi kiloları tek tek ölçülerek not edilen kadınların kiloları aylık periyotlar halinde kontrol edildi. Tatlı ama bir o kadar da kıyasıya rekabetin yaşandığı yarışmada antrenörler eşliğinde sıkı bir çalışma programı uygulayan kadınlar üç ayın sonunda toplamda 976 kilo verirken, en çok kiloyu veren ilk üç isim çeyrek altınla ödüllendirildi.

976 KİLO ZAYIFLADILAR

Yarışmanın ödül töreni 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Konak Belediyesi’nin Halil Rıfatpaşa semtindeki spor merkezinde yapıldı. Törene Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın yanı sıra yarışmaya katılan kadınlar ve onları çalıştıran spor eğitmenleri katıldı. Üç ay boyunca hem spor yaparak hem de düzenli beslenerek kilo veren kadınlardan 65 kilo üstü kategoride birinciliği toplamda 12 kilogram zayıflayan Zerrin Buldanlı kazandı. Yarışmaya 89,6 kilogram olarak giren Buldanlı, üç ay sonunda 77 kiloya indi. Her ay ortalama 4 kilo veren Buldanlı, “Antrenörlerimiz eşliğinde bilinçli ve sistemli bir spor yaparak hızla kilo verdim. Dikkat ettikten sonra kilo vermemek içten değil” diye konuştu. 65 kilo altında ise üç ayda 9 kilo veren Sezer Ayhan birinciliği elde etti. 58 kilo ile başladığı yarışmayı 49 kiloya inerek tamamlayan Ayhan da birinci olarak çeyrek altın almaya hak kazandı. Daha sağlıklı olmak adına kilo verdiğini kaydeden Ayhan, “Sporun yanı sıra yürüyüş yaptım. Düzenli beslendim. Kendimi böyle sevdim. Bu kilo yeter bana. Belediyemiz bizler için güzel imkanlar sunuyor, teşekkür ederiz” dedi. Toplamda 578 kadının 976 kilo verdiği yarışmada en çok kiloyu veren ilk üç isim çeyrek altınla ödüllendirirken, dördüncü ve beşinci sırada yer alan kadınlara da teşvik hediyesi olarak eşofman takımı hediye edildi.

TÜRKİYE KADINLARLA AYDINLANACAK

Dereceye giren kadınlar, ödüllerini Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın elinden aldı. Kısa sürede sergiledikleri azimle kilolarından hızla kurtulmayı başaran kadınları kutlayan Başkan Pekdaş, “Hepinizin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum. Kadınlarımıza yönelik, ayrımcılık, şiddet, baskı yoğun olarak devam ediyor. Ülkemizin içinde bulunduğu durumdan en çok etkilenen kadınlar. Kadınlara gezme, sokağa çıkma, kahkaha atma, gülme, senin yerin evindir denildi. Hep kadınlar hizaya sokuluyor. İyi günler, aydınlık günler kadınlarla gelecek buna inanıyorum. İzmir başarılıysa, aydınlıksa, demokratsa bu kadınlar sayesinde. Türkiye’nin kadınları Türkiye’ye aydınlık getirecektir” dedi. Kadınlar, “Hem daha sağlıklıyız hem çok mutluyuz. Bize bu imkanı verdiğiniz için teşekkür ederiz” diyerek bol bol hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmediler. Ödül töreni sonrası kadınlar, kendi hazırladıkları kek ve kurabiyeleri afiyetle yiyerek, zorlu geçen üç ayın sonunda kendilerini ödüllendirdiler. 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Tekrar eden idrar yolu enfeksiyonuna dikkat
Sonraki Haber Onkolojide Hastaya Özel Tedavi Planlanmalı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?