ANA SAYFA > İZMİR > Okul öncesi eğitimde Bayraklı Modeli hayata geçiyor

Okul öncesi eğitimde Bayraklı Modeli hayata geçiyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Okul öncesi eğitimde Bayraklı Modeli hayata geçiyor

Okul öncesi eğitim çalışmaları kapsamında açılacak 3 yeni kreşin yapımını tamamlayan Bayraklı Belediyesi, öğretmenlere yönelik kurum içi eğitimlerde de sona yaklaştı. Kreş öğretmenlerine demokratik katılım, çocuk hakları, yaratıcı drama ve sanat eğitimi verildi.

Çocukların gelişimi ve toplumsal yaşama hazırlanması bakımından okul öncesi eğitim çalışmalarına önem veren Bayraklı Belediyesi, üç farklı mahallede hizmete girecek anaokullarının yapımında son aşamaya geldi. Kreşlerde eğitim verecek öğretmenleri, ‘liyakat’ esasına dayalı olarak sınavla seçen belediye, öğretmenlere yönelik kurum içi eğitim çalışmalarına da hız verdi. “Bir Okul Öğretmeni Kadar İyidir” sloganıyla Bayraklı’nın kreşlerinde uygulanacak yeni eğitim modeline göre öğretmenlere; demokratik katılım, çocuk katılımı, temel sanat eğitimi, iletişim, yaratıcı drama ve materyal geliştirme eğitimleri verildi. Eğitimlerin, kreşler açılana kadar süreceği belirtildi.

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal “Çocukların ve gençlerin kenti ilan ettiğimiz Bayraklı’da, çocuklarımızın sağlıklı koşullarda, en iyi eğitimi almaları için elimizden geleni yapıyoruz. Kreş öğretmenlerimizi liyakat esasına göre belirledik, şimdi de Bayraklı’nın toplumsal yapısına uygun eğitimlerle donatıyoruz. Eğitimde yeni bir ‘Bayraklı Modeli’ yaratıyoruz. El birliğiyle Bayraklı’yı çocukların ve gençlerin kenti yapacağız” dedi.

Sınav sonrası anaokullarında görev yapmaya hak kazanan öğretmenler de duydukları memnuniyetleri ifade ederek Başkan Sandal’a liyakat temelli adil sınav sistemi için teşekkür etti. Öğretmenler, “Biz Bayraklı’da yeni bir eğitim modeli yaratmak istiyoruz. Çocuklara yönelik demokratik katılım eğitimleri alıyoruz. Alternatif eğitim modellerini tanıyoruz. Yaratıcı drama, sanat, şiddetsiz iletişim eğitimleriyle kendimizi sürece hazırlıyoruz. Aldığımız tüm eğitimlerle çocuklarımıza neler katabiliriz diye düşünüyoruz. Farklı bir eğitim sistemiyle çocukların birey olarak hissettikleri bir eğitim sistemiyle çocuklarımızı geleceğe hazırlayacağız. Eğitimlerin sonucunda da Bayraklı’daki çocuklar için en iyi eğitim koşullarının ve standartlarının oluşturulduğu anaokullarında çalışmaya başlayacağız” diye belirtti.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Sarıca: Hatalarımızı düzeltmemiz lazım
Sonraki Haber Ödemiş Belediyesi kış mücadelesinde

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?