ANA SAYFA > İZMİR > Öğrencilerden minik hastalara moral yürüyüşü

Öğrencilerden minik hastalara moral yürüyüşü

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Öğrencilerden minik hastalara moral yürüyüşü

Uğur Okulları öğrencileri, Buca Mesleki Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ve Dokuz Eylül Üniversitesi öğrencileri birlikte Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yatmakta olan çocuk hastalar için bir yürüyüş düzenledi.

Lozan Kapısı önünde toplanan beş yüze yakın öğrenci ellerinde meşaleler, balon ve oyuncaklarla hastaneye kadar yürüdü. Yürüyüşe Dr. Behçet Uz Çocuk Vakfı Başkanı Ülkü Belkıs Karlı, Başkan Yardımcısı Mustafa Varhan, Buca Uğur Lisesi Müdürü İzzet Özkaranfil ve Buca Mesleki Teknik Anadolu Lisesi öğretmeni Ali Asker Akça da katıldı.

Hastane bahçesine gelen öğrenciler, burada bir basın açıklaması yaptı. Buca Uğur Okulu 9. sınıf öğrencisi Alp Kırtıl tarafından okunan açıklamada “Hastanede yatan çocukların temel ihtiyaçları ailelerinin dışında onları düşünen, seven, kucaklayan insanların olduğunu hissetmeleridir. Türkiye’de organ bağışı oranlarında henüz istenilen düzeye ulaşılamamıştır. Avrupa’da % 75 olan aile bağış oranı ülkemizde % 24’tür. Ülkemizde 23 bin 529 kişi bekleme listesinde organ bekliyor. Dünyada kemik iliği bağış ortalaması yüzde 1,7 iken Türkiye’de binde 3’tür. Hastanede yatan kişi yakınımız, kendimiz ya da evladımız olabilirdi düşüncesiyle duymayan kulaklara ses, görmeyen gözlere ışık olmak istedik. Buradan herkesi kan, organ bağışı yapmaya, donör olmaya çağırıyoruz” denildi.

Öğrenciler daha sonra servis pencerelerinden onları izleyen kardeşleri için şarkılar söyleyerek ellerindeki balonları uçurdu. Öğrenciler arasından seçilen 40 kişilik bir grup öğrenci, servislere çıkarak yanlarında getirdikleri hediyeleri yatan çocuklara verdi. Öğrenciler ayrıca, Onkoloji servisinde yeni açılan odalar için harçlıklarından ayırarak aldıkları sekiz mini buzdolabını ve ateş ölçerleri da hastane yönetimine teslim etti.

Yürüyüşte, on beş gün önce trafik kazasında hayatını kaybeden Çocuk hastanesi doktorlarından Kemal Başdaş da anıldı.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka'da yılın ilk konserinde caz rüzgarı esecek
Sonraki Haber Galatasaray maçının biletleri satışa çıktı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?