ANA SAYFA > EĞİTİM > Öğrenciler programlama bilgi ve yeteneklerini Bilgisayar Olimpiyatı’nda gösterecek

Öğrenciler programlama bilgi ve yeteneklerini Bilgisayar Olimpiyatı’nda gösterecek

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Öğrenciler programlama bilgi ve yeteneklerini Bilgisayar Olimpiyatı’nda gösterecek

Kurucu Mütevelli Heyet Başkanı Necdet Doğanata anısına ilk kez düzenlenen İzmir Üniversitesi Bilgisayar Olimpiyatı 2015 (IUBO2015) için son başvuru tarihi 15 Şubat 2015.

Akademik bilgi ile öğrencileri üniversite yılları öncesinde tanıştırmayı hedefleyen İzmir Üniversitesi, iki yıldan bu yana düzenlenen Matematik Olimpiyatı’nın ardından ilk kez düzenlenen Bilgisayar Olimpiyatı’nda 9, 10, 11 ve 12’nci sınıf lise öğrencileri ile üniversite öğrencilerini İzmir Üniversitesi Üçkuyular Yerleşkesinde bir araya getirecek. İlk aşamayı başarı ile tamamlayan 50 öğrenci, ikinci aşamaya geçmeye hak kazanacak. Düzenleme Kurulu Başkanı, İzmir Üniversitesi Yazılım Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Arjan Skuka, IUBO2015’in düzenlenmesinin iki önemli hedefi olduğunu söyledi. Öncelikli amaçlarının, Fen ve Anadolu liselerinde zorunlu ya da seçmeli dersler ile programlama eğitimi verilmesini önayak olmak olarak ifade eden Doç. Dr. Skuka, “ikinci hedefimiz ise başta Bilgisayar Mühendisliği bölümü öğrencileri olmak üzere, Yazılım Mühendisliği ve Matematik-Bilgisayar bölümü öğrencilerinin eğitim kalitelerini artırarak iş yaşamlarında karşılaşacakları algoritmik problemleri çözme yeteneklerini yükseltmek” dedi.

Sonuca iki aşamada varılacak

Son başvuru tarihi 15 Şubat olan Bilgisayar Olimpiyatı, iki aşamada gerçekleştirilecek. Birinci aşamada öğrencilere TÜBİTAK Bilgisayar Olimpiyatlarının birinci aşamasındaki konuları kapsayan 50 soru sorulacak. İlk aşamayı başarı ile tamamlayan ilk 50 öğrenci ikinci aşamaya girmeye hak kazanacak. İkinci aşamada ise öğrencilere 8 algoritmik programlama problemi için 5 saat süre verilecek ve bu problemleri C, C++ veya Java ile çözmeleri istenecek. TÜBİTAK olimpiyatlarında madalya kazanan lise öğrencileri ve Romanya’da ICPC olimpiyatlarına katılan üniversite öğrencileri, IUBO2015’in ikinci aşamasına doğrudan katılma hakkına sahip olacak.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka Zübeyde Hanım Huzurevi'nde "Bir tatlı huzur"
Sonraki Haber İlaç dedektifleri geliyor...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?