ANA SAYFA > GÜNDEM > Nazım Hikmet Karşıyaka'da şiirleriyle anılacak

Nazım Hikmet Karşıyaka'da şiirleriyle anılacak

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Nazım Hikmet Karşıyaka'da şiirleriyle anılacak

Büyük şair Nazım Hikmet, doğumunun 114. yılında şiirlerle anılacak. Karşıyaka Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikte, şairin şiirlerinden yapılan besteler eşliğinde, eserlerinden örnekler sunulacak. Etkinlik 15 Ocak 2016 Cuma günü, saat 11.00’de, Girne’deki Nazım Hikmet heykelinin önünde gerçekleştirilecek.

Anma törenine katılacak şairler Nazım’ın en güzel şiirlerini de okuyacak. Karşıyakalıların yoğun ilgi göstermesi beklenen tören Karşıyaka Belediyesi’nin, Girne Caddesi ile Ordu Bulvarı’nın kesiştiği noktaya yerleştirdiği 4 metrelik Nazım Hikmet Ran heykeli önünde gerçekleşecek. Nazım Hikmet’in mücadeleyle geçen hayatı ve eşsiz edebi kişiliğinin bir kez daha hatırlanacağı anma töreninde, usta şair anısına beyaz güvercinler uçurulacak.

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Nazım Hikmet’i anma etkinliğiyle ilgili olarak şunları söyledi: “Dilimizin, şiirimizin, insanlık değerlerimizin büyük ustası Nazım Hikmet’i, bu yıl da sevgiyle, saygıyla ve minnetle anacağız. Geçen yıl Girne Caddesi üstündeki 80. Yıl Parkımızda ve yine doğum gününde açtığımız “Nazım Hikmet Heykeli” çevresinde toplanacağız. Onun şiirleri aracılığıyla, yurtseverliğimizi, barışa ve kardeşliğe inancımızı, daha yaşanır bir dünya özlemimizi paylaşacağız. Hasretlerin, umutların, aşkların ve mücadelelerin şairini “İyi ki doğdun Nazım!” diyerek selamlarken, onun “insanları” olmanın gururunu ve onurunu anımsayacağız. Bütün hemşehrilerimi Büyük Şairimizle buluşmaya çağırıyor, hatırası önünde saygıyla eğiliyorum”

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Kaf Kaf Galatasaray karşısında gençlerle sahaya çıkacak
Sonraki Haber Karşıyaka’da üç yeni transfer bir ayrılık

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?