ANA SAYFA > SPOR > Nalga: Karşıyaka taraftarına teşekkür ederim

Nalga: Karşıyaka taraftarına teşekkür ederim

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Nalga: Karşıyaka taraftarına teşekkür ederim

Pınar Karşıyaka'nın yeni transferi Cemal Nalga, kulübün resmi sitesine açıklamalarda bulundu.

“Doğup büyüdüğüm şehre döndüğüm için çok huzurluyum” diyen Cemal Nalga, Pınar Karşıyaka forması ile başarılara imza atmak istediğini söyledi. Tecrübeli oyuncu saha içerisinde konsantre olmaya çalıştığından dolayı agresif ve sinirli gözükmesine rağmen “Günlük hayatta espri yapan, şen şakrak biriyim. Ama mücadele etmeyi seviyorum. Sanırım bu da sahada sinirli ve agresif olmama sebep oluyor” dedi.

Pınar Karşıyaka'nın, hem Türkiye Basketbol Ligi’nde hem de Eurocup’ta mücadele etmesinden dolayı çok yoğun bir programı olduğunu belirten Nalga, “Son 1,5 senedir böyle bir yoğunluktan uzaktayım. Türk Telekom’da maçın ertesinde 1-1,5 gün iznimiz olurdu. Bu süreçte hem dinlenip hem de sosyal hayata zaman buluyorduk. Ama Karşıyaka’da program çok yoğun. Eve gidip dinlenmenin dışında, İzmir’e geldiğimden beri sosyal hayatıma bir zaman ayırmadım” dedi.

Sezon ortasında takıma katılmanın her zaman daha zor olduğunu söyleyen Cemal Nalga adaptasyon sürecinin çok önemli olduğunu belirterek , Karşıyaka’da bu süreci çok çabuk aştığını belirtti.

“Normalde çok zor adaptasyon sağlarım. Ama takıma geldiğim ilk andan itibaren çok güzel bir destek vardı” diyen Nalga, bu süreci şu şekilde anlattı; “DJ Stawberry zaten eski takım arkadaşım. Türk oyuncuların hepsini hemen hemen tanıyordum. Geldiğim andan itibaren hem takım arkadaşlarım hem de teknik ekip beni hemen aralarına aldı. Hiç yabancılık çekmedim.”

Özellikle Türkiye Kupası ve Cumhurbaşkanlığı Kupası’nın, Pınar Karşıyaka adına büyük bir başarı olduğunu belirten Nalga “Bu seneden neden Final Four olmasın? Yada neden Türkiye Şampiyonluğu olmasın” dedi. Bireysel hedeflerinin yanısıra takım hedeflerinin önemli olduğunu belirten tecrübeli oyuncu “Pınar Karşıyaka yükselen bir grafik çiziyor. Bu başarıların içinde olmak gurur verici. Kendimize inancımız tam. Çok güzel bir beraberliğimiz var. Seyircisi ile bütünleşmiş bir kulüpte adeta bir aile havası oluşmuş durumda. Bunların hepsi üst üste eklenince ‘Neden Final Four veya Türkiye Basketbol Ligi’nde Final olmasın’ diye düşününce heyecanlanıyorum” dedi.

Karşıyaka’nın özellikle deplasman takımlar için çok zor bir atmosferde geçtiğini belirten Cemal Nalga, “Karşıyaka taraftarı her basketbolcunun sahip olmak istediği bir atmosfer” dedi.

Eurocup Son 32’nin ikinci hafta maçı olan Neptunas Klaipeda maçında seyirci önüne ilk kez çıkan Nalga, taraftarın anons sırasında kendisine ‘Hoşgeldin’ alkışı göstermesini hiç beklemediğini ve bu alkıştan dolayı inanılmaz motive olduğunu söyledi. Sahaya çıktığı anda bu desteğin kendisine inanılmaz bir gurur yaşattığını belirten Nalga “Karşıyaka taraftarı her basketbolcunun sahip olmak istediği bir kitle. Buraya deplasmana geldiğim zaman tüylerim diken diken olurdu. Taraftarın bir oyuncuyu kendi arasına alması bambaşka bir duygu, daha da bütünleşmiş hissediyorsun. Herkese desteklerinden dolayı çok teşekkür ederim” dedi.

Pınar Karşıyaka forması ile İBB maçına çıktığı zaman, takım içerisindeki arkadaşlıktan çok etkilendiğini belirten Nalga, böyle bir atmosfere sahip bir takımda daha önce mücadele etmediğini belirterek şunları dedi; “Karşıyaka’da kolej havası var. Ne Türkiye’de ne de Avrupa’da böyle bir takımda oynamadım. İsimler anons edilirken oyuncular kendi aralarında şakalaşıyor, birbirlerinin sahaya çıkmasına izin vermiyor. Gerçekten takım içerisinde inanılmaz bir atmosfer var. Mükemmel bir takımın parçasıyım.”

Türkiye Basketbol Ligi’nde son senelerde mücadelenin çok arttığını belirten Nalga, inanılmaz bir rekabet ortamı oluştuğunu söyledi. “Bence Avrupa’nın en iyi ligiyiz” diyen Cemal Nalga, 2-3 galibiyet ile ilk 3’e veya son 3’e girmenin mümkün olduğunu ve bunun lig heyecanını arttırdığını belirtti. 6 yabancı kuralının ligdeki başarıyı üst seviyeye çıkarttığını söyleyen Nalga, mücadele ve sertliğin artmasının, seyirciye hoş gelen bir basketbol izlettirdiğini sözlerine ekledi.

İçine kapanık bir insan olduğunu belirten Nalga, bu utangaçlığı atınca takıma daha iyi katkı sağlayabileceğini belirterek sözlerine şu şekilde devam etti; “Hüseyin Beşok, Haluk Yıldırım gibi isimler ile büyüdük. Bu dönemin en önemli isimlerinden biri olan Ufuk Hoca ile çalışmak benim için çok önemli. Hepsi bize katile ve yol göstererek çok büyük idol oldular. Onların çizdiği yolda ilerleyerek, takıma elimden gelen en iyi katkıyı sağlamak istiyorum.

Kendini geliştirmenin yaşı olmadığına değinen Cemal Nalga, Karşıyaka’nın her oyuncu için çok ayrı olduğunu belirtti. “Pınar Karşıyaka, kişisel gelişime çok açık bir yer” diyen Nalga “Takım başarılı olunca bireysel başarı da geliyor” dedi.

Alba Berlin ile Eurocup finali yaşayan tecrübeli oyuncu, Rytas ile kendi sahalarında Barcelona’yı yenerek TOP 16’ya kalmalarının kendisi için çok önemli bir an olduğunu belirterek, nicelerini Pınar Karşıyaka forması ile yaşamak istediğini söyledi.

2014-15 Sezonunda Odeabank ile yapılan sosyal sorumluluk tribünün çok önemli bir organizasyon olduğuna değinen Nalga sözlerini şu şekilde tamamladı; “Karşıyaka Arena’da çok güzel bir atmosfer var. Maçlarımı izlemeye gelen kuzenim tribünde kendisini bir anda ‘Kafkaf’ çekerken yakaladığını söyledi. Bence bu atmosferde Karşıyaka hem basketbolu hem de Karşıyaka’yı sevdiriyor. Bu yüzden Sosyal Sorumluluk Tribünü özellikle spor camiası adına çok önemli. Kendi imkanları ile maça gelemeyen küçük çocuklar Odebank’ın desteği sayesinde bu heyecana ortak oluyor. Umarım Karşıyaka her kulübe bu anlamda örnek olur.”

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka Belediyesi personeline işaret dili kursu
Sonraki Haber 16 yaşındaki kızı kaçıran 2 kişi tutuklandı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?